U Malinu održan pokazni trening uoči početka nove sezone
U Malinu održan pokazni trening uoči početka nove sezone
Uskoro počinje nova sezona u quad cross moto sportu. Jedini klub u istočnom dijelu Hrvatske je Extreme klub Malino – Oriovac koji je prošle sezone osvojio ekipni naslov prvaka Hrvatske. Osim toga u Malinu je napravljena nova staza za ovaj sport tako da su prošle godine na njoj održane dvije utrke Prvenstva Hrvatske, a tako će biti i u ovoj godini.

Uoči početka nove sezone Extreme klub Malino - Oriovac održao je konferenciju za novinare i u sklopu toga pokazni trening na koji su došli i vozači iz drugih hrvatskih klubova. Tako su uz domaćeg vozača Tina Nožnića, još bili Marin Galić i Ivan Brdarić članovi MCK Jaska iz Jastrebarskog i Igor Popović koji vozi za Savski Marof. Zbog tehničkih problema na putu izostao je dolazak većeg broja vozača iz inozemstva koji nastupaju za Extreme klub Malino – Oriovac. Nova staza za quad cross dužine je 1.100 metara i nalazi se u Malinu te je za sada jedina za ovaj sport u istočnom dijelu Hrvatske.

Sami quadovi su snage do 450 ccm te imaju od 50 do 60 KS i svi se natječu u klasi Open. Prošle godine je Ivanu Brdariću iz Jaske za bod izmaknuo pojedinačni naslov budući je bolji od njega bio Slovenac Damjan Brinovšek koji vozi za Extreme klub Malino – Oriovac. Momčad iz Jastrebarskog ove je godine uz Extreme klub kandidat za ekipnu pobjedu pa su stoga angažirali pojačanje iz Samobora Marina Galića koji je uz Brdarića član reprezentacije Hrvatske.

Prema tome za aktualne prvake u quad crossu Extreme klub Malino – Oriovac voze 3 Austrijanca i 5 Slovenaca među kojima je i jedina djevojka u natjecanju Tina Dirntiš. Uz njih su jedina 2 vozača iz Malina braća Sven i Tin Nožinić.

Jedan od prvih vozača quad cross sporta u Hrvatskoj je Igor Popović iz Zagreba koji je vozio i freestyle vožnje, dok će ove godine voziti u veteranskoj konkurenciji koja je nova klasa uvedena od nove sezone.

Uz novu klasu veterana novost u quad cross utrkama je da će one za razliku od prošle sezone trajati duže, odnosno ne više 15, već 20. minuta. Ove sezone u kalendaru je 8 utrka, a prva se vozi 22. travnja u Savskom Marofu, dok će se dvije održati u Malinu, prva 7. srpnja, a druga 13. listopada. Novost je da će Ektreme klub Malino – Oriovac ove godine imati svoja 2 vozača i u moto crossu, a to su Samoborci Ivica Jakopec i  Ivan Pavlaković.