Tradicionalna međunarodna regata povodom Dana grada i županije
Tradicionalna međunarodna regata povodom Dana grada i županije
Jučer je na Savi u centru grada, u organizaciji KKK „Marsonia“, održana tradicionalna Međunarodna regata „SLAVONSKI BROD 2016.“ u kajaku i kanuu na mirnim vodama povodom obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije i Dana grada Slavonskoga Broda. Regata je uvrštena u Kalendar natjecanja Hrvatskoga kajakaškog saveza, te u Kalendar natjecanja Svjetskoga kajakaškog saveza (ICF), što je čini jedinstvenom u Republici Hrvatskoj.

Na programu regate bile su ukupno 32 utrke (od kojih 2 nisu održane) i na istoj je nastupilo 13 klubova (od čega 7 klubova iz RH, 3 kluba iz Srbije, 2 kluba iz Bosne i Hercegovine te 1 klub iz Mađarske) s preko 150 sportaša. Ovogodišnja je regata bila iznimno sadržajna i sportski kvalitetna te su gledatelji mogli uživati u utrkama najuspješnijih hrvatskih kajakaš(ic)a i kanuista – aktualnih prvaka RH (i Europe) na kratkim stazama i u maratonu. Na programu regate bile su i tri memorijalne utrke u spomen naših tragično preminulih članova Ivice Blaževića, Vedrana Ribića i Ivana Vrhovca, čiji su pobjednici nagrađeni peharima – Štefo Lutz (KKK „Matija Ljubek“, C1 500m seniori), Bálint Müller (KKK „Pećuh“, K-1 500m juniori) i Bruno Kumpez (KKK „Matija Ljubek“, C1 2000m seniori).

Kajakaši i kanuisti kluba domaćina osvojili su ukupno 20 medalja i to redom:

zlatne medalje: Marko Frančeski (2 zlata), Gabriel Babić-Marko Frančeski i Dora Opačak;

srebrne medalje: Dominik Princip, Gabriel Babić, Petar Starčević, Ivan Erceg-PetarStarčević, Inga Karakaš, Rene Barić-Mario Zitterbart, Mario Zitterbart, Domagoj Babić (2 srebra) i Domagoj Babić-Luka Martinović;
 
brončane medalje: Ivan Erceg, Izabela Heller, Matej Marković, Ivana Teskera-Inga Karakaš, Deni Marušić i Darko Erceg-Petar Boras.
 
Prvo mjesto u ukupnom/ ekipnom poretku zauzeo je KKK "Olimpik" (212 bodova), zatim slijede KKK "Marsonia" (167 bodova) i KKK „Oriolik“ (116 bodova). Raduje činjenica da su sva tri pehara ostala u našoj županiji.