Tamburaši KUD-a Lovor iz Trnjana pobjednici Smotre u Slavonskom Kobašu
Tamburaši KUD-a Lovor iz Trnjana pobjednici Smotre u Slavonskom Kobašu
U Slavonskom Kobašu, u organizaciji domaćeg KUD-a Matija Gubec i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, održana je proteklog vikenda 35. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije. Predstavilo se devet tamburaških sastava, a stručni žiri najboljim je proglasio tamburaški sastav KUD-a Lovor iz Trnjana.

Na ovogodišnjoj smotri predsatvilo se devet tamburšakih sastava:  TS KUD-a Tamburica iz Starog Petrovog Sela,  TS KUD-a Lovor Trnjani, TS KUD-a Ivan Filipović iz Velike Kopanice, TS KUD-a Drežnik iz Drežnika, TS "AIS" iz Slavonskog Broda, TS Folklornog ansambla Brod, TS Rubato, TS domaćega KUD-a iz Slavonskog Kobaša te gosti iz Osječko baranjske županije: TS KUD-a Matija Gubec iz Donjeg Miholjca.  

Svaki se sastav brojnoj publici i ocjenjivačkom sudu predstavio s po jednom  instrumentalnom skladbom, jednim prepjevom te originalnom izvedbom. 

Prema odluci stručnog žirija (mo Mihael Ferić i Krunoslav Dražić), najboljim je proglašen Tamburaški sastav KUD-a Lovor iz Trnjana koji će predstavljati Brodsko-posavsku županiju na državnoj smotri tamburaških sastava, dok je Tamburaški sastav AIS iz Slavonskog Broda odabran za nastup na smotri Brodskoga kola.

Osim smotre, posjetitelji su mogli uživati i u etnografskoj izložbi "Kobaške vuničarke", a koja je uz tamburicu unijela pravi dašak tradicije. Održan je i koncert u kobaškoj crkvi sv. Ivana Krstitelja, nastupila je Ženska klapa Senjkinje iz Senja.