Sveučilište u Slavonskom Brodu pokrenulo web portal i kreiralo sveučilišnu zastavu i grb, uskoro i konstituiranje Senata
Sveučilište u Slavonskom Brodu pokrenulo web portal i kreiralo sveučilišnu zastavu i grb, uskoro i konstituiranje Senata
Uoči početka nove akademske godine, Uprava novoosnovanog Sveučilišta u Slavonskom Brodu nastavlja s nizom aktivnosti koje propisuje Zakon i sveučilišni Statut. Do kraja mjeseca trebala bi biti održana konstituirajuća sjednica Senata, a u međuvremenu je pokrenut i web portal unisb.hr na čijoj glavnoj stranici dominira i prvi grb Sveučilišta, s likom Ivane Brlić Mažuranić u sredini grba.

  U središtu grba novoosnovanog Sveučilišta u Slavonskom Brodu lik je  čuvene hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić. Treba li tako izgledati sveučilišni grb, neki već propituj, no rektor Sveučilišta  prof. dr. sc. Ivan Samardžić koji je isto predložio i dobio potporu većine najbližih suradnika, uvjeren je kako je to dobar izbor, jer sve ono što je Ivana stvorila i u naslijeđe ostavila budućim generacijama, nastalo je upravo u Slavonskom Brodu. O drugim opcijama, kaže rektor  bilo je vremena promišljati proteklih 5 godina, otkako je donesen Zakon o osnivanju Sveučilišta.

"Ne treba sada za prošuštenim litii suze, nego zasukati rukave i krenuti raditi, jer posla je jako puno uoči početka nove akademske godine", kaže prof. Samardžić. 
U međuvremenu je pokrenuta i web stranica Sveučilišta www.unisb.hr i to na projektnom planu i platformi dosadašnjeg Veleučilišta u Slavonskom Brodu (vusb.hr)
 
Do kraja ovog mjeseca očekuje se i konstituirajuća sjednica Senata, s izborima članova senata i rektorata, a povrh svega važnije je osigurati stručne kadrove. Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu trenutačno je 112 zaposlenika, uključivo one sa Strojarskog fakulteta i bivšeg Veleučilišta te za sad jednog profesora s učiteljskog studija. O novim zapošljavanjima rektor će razgovarati već ovog petka, 21. kolovoza u Vladi 
 
Najvažnije je, zaključuje, da svi studenti mogu biti sigurni kako će sve ono što očekuju biti i realizirano, iako doduše i predstojeće akademske godine pod posebnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.