Sutra u Slobodnici odluka o novom članu MŽNL
Sutra u Slobodnici odluka o novom članu MŽNL
Ovaj vikend će se i službeno završiti sezona u Županijskim nogometnim ligama.

 Naime, ostala je još uzvratna utakmica kvalifikacija za ulazak u MŽNL Brod / Požega između Slobodnice i Budainka Kolonije koja se sutra od 18 sati igra u zapadnom predgrađu Slavonskog Broda. Ostale su i nepoznanice oko klubova koji će ispasti iz liga, dok su na čekanju Slavonac iz Bukovlja i Kaptol koji se nadaju ulasku Belišća kroz kvalifikacije u Drugu ligu, pa bi oni samim time zadržali status liga u kojima su do sada nastupali.

Prva utakmica kvalifikacija za ulazak u MŽNL Brod / Požega koja je prošle subote igrana na Budainci bila je iznimno zanimljiva, ali ne samo to već i kvalitetna. Bio je to sudar dvije najbolje ekipe iz skupina istok i zapad Prve Županijske lige između kojih će samo jedna otići u viši rang. Tome je za sada bliža Slobodnica koja je na Budainci slavila pobjedu s 3:2 i ima veliku prednost uoči sutrašnjeg uzvrata. Naravno da se momčad Darka Vrljića ne smije opustiti jer je Budainka Kolonija vrlo dobra momčad koja će iskoristiti sve prigode ili pogreške Zelenih.

U cijelom prvenstvu skupine zapad Prve Županijske lige Luka Panijan iz Slobodnice je s 20 golova bio najbolji strijelac lige, međutim, Darko Vrljić ima još 2 odlična napadača Vladu Lasića i Silvija Velića. Upravo su oni postigli sve golove na Budainci i to Velić 2, a Lasić 1.

Prema tome nogometaši Slobodnice imat će uoči uzvratne utakmice psihološku prednost jer im to jamči prednost od 3:2 koju imaju iz prve utakmice. Budainka Kolonija u sutrašnjemsusretu nema što izgubiti, pa moraju ići napadački jer njima i pobjeda od 1:0 nije dovoljna za prolaz.

Glavna zadaća tijekom ovog tjedna za Stipu Gavranića bila je kako svoje igrače uvjeriti da ništa nije gotovo nakon gubitka od 3:2 iz prve utakmice i da se u preostalih 90 minuta sve može popraviti. Naravno da Budainka Kolonija sada ima imperativ pobjede, ali i to da nakon poraza u prvoj utakmici sada više nemaju što izgubiti, već samo puno toga dobiti.

Prvo ime Budainka Kolonije je njen najbolji strijelac Josip Furjanić koji je u istočnoj skupini Prve Županijske lige postigao također kao i Panijan kod Slobodnice 20 golova. Prema tome, bit će to sudar najboljih strijelaca iz obje skupine, dok se ljubitelji nogometa sutra od 18 sati u Slobodnici nadaju još jednoj sjajnoj utakmici sličnoj onoj kakva je bila prošle subote između ova 2 kluba na Budainci.