Studentima iz Brodsko-posavske županije besplatni prijevoz željeznicom
Studentima iz Brodsko-posavske županije besplatni prijevoz željeznicom
Potpisan ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županija

 Ugovor za besplatni prijevoz studenata željeznicom s područja Brodsko-posavske županije koji su to pravo ostvarili putem Javnog poziva potpisan je danas u Uredu župana između  direktora HŽ -Putničkog prijevoza Željka Ukića i župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića.

Temeljem ovog ugovora 685 studenata s područja Brodsko-posavske županije ostvaruje pravo na 2 besplatne karte za putovanje željeznicom u roku od 11 mjeseci.

Ovim ugovorom Županija i Prijevoznik uredili su međusobna prava i obveze, način obračuna, ispostavljanje računa, rokove i način plaćanja usluge prijevoza te način rješavanja sporova i raskid Ugovora vezano uz sufinanciranje troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Županije, koji redovito studiraju na području Republike Hrvatske.

Temeljem ovog Ugovora, Županija će sufinancirati prijevoz redovnih studenata kroz plaćanje cijelog iznosa karte za pojedinačna putovanja studenta prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte i to prema sljedećem:

- studenti ostvaruju pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte tijekom jedanaest (11) kalendarskih mjeseci (studeni-srpanj i rujan-listopad). Prijevoznik će navedenim studentima odobriti povlasticu u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Županija je osigurala sredstva za prijevoz temeljem Ugovora u iznosu do 594.000.00 kn s PDV- om.

Studentima koji su ovo pravo ostvarili putem Javnog poziva,  potvrde o ostvarivanju prava bit će  dostavljene na kućnu adresu.