Stručna vinska obuka za dionike u turizmu i ugostiteljstvu
Stručna vinska obuka za dionike u turizmu i ugostiteljstvu
Početkom tjedna, 8. i 9. studenog 2021. godine održana je stručna vinska obuka za dionike u turizmu.

 Obuku je održao Pupitres boutiqe koji je u suradnji sa Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije organizirao ovu obuku namijenjenu svim dionicima u turizmu od kojih sa zadovoljstvom možemo reći da se odazvao širok spektar ciljne skupine kao što su profesori Ugostiteljskih škola, konobari, voditelji restorana, vinari, direktori hotela i vlasnici ugostiteljskih objekta te svi oni koji su zaposleni u proizvodnji i prodaji alkoholnih pića.

Predavačica je bila sommelierka Jelena Šimić Valentić sa četrnaestogodišnjim iskustvom u svijetu vina gdje se profilirala kao vrhunski stručnjak koji djeluje na području regije. Vlasnica je Pupitresa,  prvog boutiqua vinske kulture  u Hrvatskoj kojeg je osnovala 2014. pod okriljem Pupitresa održala je više od 890 vinskih radionica za građane koji vole vino i žele naučiti više o njemu. Odgovorna je za razvoj i koordiniranje poslovnih usluga, razvoj programa savjetovanja i stručnih treninga te vođenje programa obrazovanja za građanstvo i stručni kadar u ugostiteljskom sektoru. Autorica je knjige -  prvog Vodiča kušanja vina zamišljenog kao vinski dnevnik pod nazivom Bilješke o vinu. Vlasnica je vinskog bara u centru Zagreba u Frankopanskoj 1. 

Obuka se održala u Hotelu Savus sa ciljem da stečeno osnovno znanje o vinu i vinskoj kulturi kandidati kroz sadržaj definiranog programa uzdignu na višu razinu koje se odmah može primijeniti i u praksi po završetku obuke. 

Nakon obuke svi polaznici su dobili certifikat o položenom tečaju. 

PROGRAM VINSKE OBUKE

Nakon samog predavanja dotaklo se sa problemima sa kojima se kandidati suočavaju svakodnevno kao što je raspoznavanje vina i vinskih stilova te se raspravljalo o idejama o promicanju kulture stola i vina.