Sraz veterana Općine Sibinj i Dinama završio pobjedom gostiiju
Sraz veterana Općine Sibinj i Dinama završio pobjedom gostiiju
Tijekom ove godine vrlo aktivni su nogometni veterani Općine Sibinj koji su osim utakmica u Brodsko – posavskoj i Požeško – slavonskoj županiji igrali i susrete u Hrvatskoj te u inozemstvu.

 Tako su samo u ovoj godini nastupili protiv veterana Amatera, Brodskog Stupnika, Velike Kopanice, Divoševaca, Oriovca, Vidovaca, Kaptola, Velike, Tomislavgrada, Livna i Trilja. Ipak u ovoj godini za njih su dvije posebne utakmice i to gostovanje ovog proljeća u Munchenu u kojem su odmjerili snage protiv veterana Bayerna te ovog tjedna kada su u Sibinju gostovali veterani zagrebačkog Dinama.

U utakmicama između veterana rezultat je u pravilu manje važan, ali na terenu se uvijek ide na pobjedu. Tako je bilo i ovoga puta s tim da je vrlo solidan broj gledatelja koji se okupio po tmurnom, hladnom i kišovitom vremenu vidio dobrih poteza, ali i borbenosti. Na kraju su veterani Dinama s 2:1 došli do pobjede dok je za goste nastupio i domaći Antun Alar koji je u veteranima Općine Sibinj zadužen za dogovaranje utakmica u Hrvatskoj i inozemstvu.

Za veterane zagrebačkog Dinama od poznatijih igrača uz Poldrugača i Alara u Sibinju su nastupili Drago Vabec, Davor Braun, Danijel Štefulj, Goran Ljubojević te bivši igrači Marsonije Ivica Antolić i Veldin Karić koji je još uvijek aktivan. Naime, Karić je sa 45. godina prvi strijelac Druge Županijske lige varaždinske te je u 10 utakmica za Dravu iz Kuršanca postigao 20 golova.

Za veterane Dinama u Sibinju su još trebali nastupiti: Mario Jozić, Željko Pavlović, Tomo Butina, Jerko Leko, Hrvoje Štrok, Nermin Šabić, Branko Strupar, Ardian Kozniku, Edin Mujčin, Brazilac Etto, Jozo Bogdanović i Jasmin Agić, međutim, svi su oni iz raznih razloga bili spriječeni, ali su tijekom ove godine nastupali za Modre. Veterane Dinama u Sibinju je u vodstvo u  10. minuti doveo Poldrugač koji je sjajno pogodio iz slobodnog udarca za 1:0. Pred kraj prvog poluvremena koje se igralo po 35. minuta udarac Marija Ćorića odbio se od Stjepana Terzića te prevario vratara Krešu Pačića i završio u mreži za 0:2. U drugom poluvremenu veterani Općine Sibinj uspjeli su smanjiti na konačnih 2:1, a strijelac je bio Tomislav Topalović. Domaći su u drugom poluvremenu svoju mrežu uspjeli sačuvati i zaslugom vratara Filipa Sertića. 

Za veterane Dinama utakmica u Sibinju bila je 13. u ovoj godini, dok će sibinjski veterani u ovoj, ali i u slijedećoj godini ići u: Ljubljanu, Pulu, Raštane kod Zadra, Varaždin, Krapinu, Lovran, dok su u pregovorima s njemačkim Karlsruheom i Stuttgartom, dok bi na proljeće u Sibinj trebali stići veterani Croatije iz Munchena.