Solidna sezona kuglača Slavonca iz Bukovlja
Solidna sezona kuglača Slavonca iz Bukovlja
Nakon više od tri mjeseca stanke zbog korona krize nastavljena su kuglačka prvenstva. Prema rangu u kojem se natječu, a to je Prva B liga – sjever najbolji klub u županiji su kuglači Slavonca iz Bukovlja kojima je nakon više od tri mjeseca nastavljeno prvenstvo. S obzirom da je do kraja lige ostalo malo utakmica, savez se odlučio da se ipak natjecanje završi u regularnim uvjetima bez prekida.

 Kuglači Slavonca iz Bukovlja privode kraju svoju drugu sezonu u Prvoj B ligi - sjever u kojoj su kao i u premijernoj sezoni imali promjenjivih rezultata. Momčad je u odnosu na prošlu sezonu ostala gotovo ista s manjim izmjenama. Iz Zanatlije je došao Ivan Duspara koji je 4 puta do sada imao najbolji učinak kod kuglača Slavonca u ovoj sezoni. Uz njega je među sastav iz Bukovlja iz Broda stigao Ivica Holjevac, dok je od standardnih igrača Anto Kovač odigrao samo nekoliko utakmica. S obzirom da 3 kluba ispadaju iz Prve B lige – sjever kuglači Slavonca su se do kraja borili za ostanak u ovom rangu natjecanja. Na kraju su u tome i uspjeli te su izborili ostanak u Prvoj B ligi – sjever.

U ovoj sezoni kuglači Slavonca cijelo vrijeme bili su u sredini ljestvice, dok je uoči pretposljednjeg kola čak pola lige bilo ugroženo iz razloga što 3 posljednje ekipe napuštaju ovo natjecanje. Od ranije su ispali Elektra iz Križevaca i Radnik iz Velike Gorice, dok osječka Zrinski Pivovara ima još malih izgleda nakon sinoćnjeg poraza sa 6:2 od Slavonca. Bez obzira na stanku od 3 mjeseca zbog korona krize sastav iz Bukovlja nije pao u formi, već je imao solidne rezultate u preostale 3 utakmice nakon što se nastavila sezona. Od igrača Slavonca u ovoj sezoni prvo ime je Stipan Liović koji je 6 puta u sezoni imao najbolji učinak kod ekipe iz Bukovlja. On je najbolji rezultat imao u Zagrebu sa 615 oborenih čunjeva u pobjedi nad Obrtnik Torbarom te nitko od njegovih suigrača u ovoj sezoni nije išao preko 600. Uz njega su u Prvoj B ligi – sjever ove sezone još igrali: Zlako Valić, Robert Marić, Ivan Duspara, Zvonimir Jurišić, Marko Liović, Anto Kovač, Antun Grabovac i Ivica Holjevac.

Za razliku od prvog dijela sezone Slavonac je puno bolje odigrao nastavak u kojem je zabilježeno više pobjeda i to 6 od ukupnih 8, dok su znali izgubiti na svom terenu, ali isto tako i uzeti pobjedu u gostima što su pokazali nekoliko puta u ovoj sezoni. Tako su nedavno na kuglani Vijuš sa 6:2 poraženi od Podravke iz Koprivnice, da bi već u slijedećem kolu s istim rezultatom dobili Elektru u Križevcima. Sinoć su s pobjedom od 6:2 nad Zrinski pivovarom iz Osijeka i teoretski kolo prije kraja osigurali ostanak te se nalaze na solidnom 6. mjestu s 20 bodova.

U slijedećem kolu koje je posljednje za kuglače Slavonca u ovoj sezoni slijedi završno gostovanje u Đakovu kod Fortune.