Širi se snimka ubijanja mačića u Lovčićima, o svemu se oglasila policija
Širi se snimka ubijanja mačića u Lovčićima, o svemu se oglasila policija
Na Instagramu je ovih dana osvanula stravična snimka ubijanja mačića.

 Kako je objavio srpski pokret Levijatan, poznat po borbi za prava životinja, snimka je nastala u Lovčićima, mjestu između Nove Gradiške i Slavonskog Broda.

UPOZORENJE: SNIMKA JE VRLO UZNEMIRUJUĆA!

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

!!!!UPOZORENJE UZNEMIRUJUĆI SNIMAK!!!! Da se ne zaboravi. Zasigurno jedan od najgroznijih snimaka do sada. A.K iz Lovčića. Vinovnika je više i jasno se vidi ko je u pitanju. Ne želimo razloge zlodela niti šta stoji kao motiv. Želimo samo brzu i efikasnu pravdu sa što većom osudom! Takodje je bitno da svi iz njihove okoline vide ko im je prvi komšija, prijatelj, brat ili momak. Odgovaraćete! #levijatan #pokretlevijatan

Objavu dijeli Fondacija Pokret Levijatan (@levijatanudruzenje)

Podnesene kaznene prijave protiv dvojice mladića

Oko slučaja se oglasila i brodsko-posavska policija. Snimka je nastala prošlog ljeta.

"U vezi snimke koja se širi društvenim mrežama na kojoj se vide muške osobe i okrutno mučenje i ubijanje male mačke, obavještavamo vas da se radi o događaju od 16. srpnja 2018. godine.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje prošle godine, te su protiv dvije osobe u dobi od 21 i 23 godine podnijeli kaznene prijave zbog počinjenja kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja (čl. 205 Kaznenog zakona) Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, temeljem čega su protiv 21-godišnjaka i 23-godišnjaka podignute optužnice", stoji u priopćenju policije.