Predstavnici županijskih Savjeta mladih sastali se u Slavonskom Brodu
Predstavnici županijskih Savjeta mladih sastali se u Slavonskom Brodu
13. sjednica Koordinacije županijskih Savjeta mladih Republike Hrvatske održana je u Slavonskom Brodu gdje se, između ostaloga, razgovaralo o programima za mlade na području države.

 Predstavljene su i mjere za mlade poduzetnike i poljoprivrednike Brodsko-posavske županije, te je održan sastanak upravo sa mladim poduzetnicima i poljoprivrednicima.

Josip Jagodar, predsjednik Savjeta mladih BPŽ I glavni tajnik Koordinacija savjeta mladih Republike Hrvatske ispričao je kako imaju 20 savjeta koji uredno surađuju, te da se bave prijedlozima za Središnji državni ured za demografiju i mlade, a sudjelovat će i u kreiranju dopuna i izmjena Zakona o savjetima mladih te nacrtima izrade novog programskog razdoblja.

To je pohvalio i zamjenik župana Marko Šimić koji je kazao da se sa zakonskim izmjenama konstruktivno promijenio prostor za rad savjeta mladih koji, iako su zamišljeni kao opozicija, na lokalnim razinama ipak rade kao važni suradnici te odrađuju veliki dio posla u donošenju različitih strategija i mjera.

Sudionici su istaknuli kako mladi nisu sasvim homogena skupina te srednjoškolci imaju različite potrebe od studenata, a oni pak od mladih na početku svog radnog staža, stoga je važno to imati na umu pri donošenju različitih mjera.

-Uvijek se poziva na mlade kao budućnost, sada je trenutak da kreiramo tu budućnost- zaključio je Jagodar.