Potreba svakog djeteta bez roditeljske skrbi je adekvatna obitelj.
Potreba svakog djeteta bez roditeljske skrbi je adekvatna obitelj.
Na glavnom gradskom trgu u Slavonskom Brodu Centar za socijalnu skrb organiziraju je promociju udomiteljstva kako bi građane proteknuo na udomljavanje djece.

 Dubravka Čordašev, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo, u ulozi udomiteljice prvi puta se našla prije deset godina.  Nažalost, priča kao što je njezina, u Hrvatskoj nema dovoljno kako bi potrebe za udomljavanjem bile zadovoljene. Udomitelja nedostaje i na brodskom području.

Kako bi se situacija promijenila, a građani potaknuli na udomljavenje, Centar za socijalnu skrb iz Slavonskom Broda odlučio se krenuti u akciju. I to s glavnog gradskog trga. U kampanju se uključio i UNICEF te Forum za kvalitetno udomiteljstvo. Cilj je promoviranje udomiteljstva i osnovne potrebe svakog djeteta bez roditeljske skrbi, a to je adekvatna obitelj. 

I dok udomiteljska obitelj djetetu pruža dom, navodi Dubravka, kroz cijelo ovo iskustvo natrag dobiva mnogo više. Povezanost koja se između udomitelja i djece stvori, često se nastavlja i nakon što djeca napuste udomiteljsku obitelj. 

Za sve dodatne informacije, zainteresirani građani mogu se obratiti Centru za socijelnu skrb.