Postavljena tri kamena kipa na pročelje crkve Sv. Trojstva
Postavljena tri kamena kipa na pročelje crkve Sv. Trojstva
Dogodilo se na današnji dan 11. lipnja

 1761. postavljena su tri kamena kipa na pročelje crkve Sv. Trojstva. Na sjevernu stranu pročelja postavljena je statua sv. Franje Serafskog, s južne sv. Dominika, a po sredini crkvenog pročelja veliki kip sv. Trojstava s po dva anđela sa svake strane. Kipovi su nabavljeni iz Pečuha. 

1871. s dozvolom carskog ministarstva vojnog, osnovana je u Brodu Cesarsko-kraljevska građanska škola, koja nema svoj prostor, nego u početku radi u Franjevačkom samostanu. Gradnja zgrade Građanske škole započela je 1874. godine, a useljenje u novu katnicu na glavnom gradskom trgu bilo je 1875. godine. Školskim zakonom od 31. listopada škola postaje Viša pučka škola, a 1918. postaje gimnazija. 

1871. nedaleko Siska, u Trebarjevu Desnom rođen je Stjepan Radić, jedan od najznačajnijih hrvatskih političara svih vremena, zajedno sa bratom Antunom 1904. osnivač i prvi predsjednik Hrvatske pučke seljačke stranke. Stjepan Radić umro je 8. kolovoza 1928. godine, od posljedica ranjavanja a njegovo tijelo položeno je na odar u Hrvatskom seljačkom domu u Zagrebu, na Zrinjevcu, gdje je bio četiri dana kako bi mu narod iskazao posljednju počast. Sahranjen je 12. kolovoza u Zagrebu na Mirogoju a prilikom sprovoda bilo je nazočno oko 100.000 ljudi.

1923. rođena je u Brodu na Savi slikarica Lidija Kašpar Stanić. Kao dijete odlazi s roditeljima u Zagreb. Na Likovnoj akademiji u Zagrebu diplomirala je slikarstvo. Od sedamdesetih godina izlaže slike, crteže i kolaže u duhu geometrijske apstrakcije. 

1947. rođen je u Slavonskom Brodu profesor Antun Toni Bartek. Radio kao, učitelj u Osnovnoj školi „Hugo Badalić“ a uz to pisao i pjesme: „Prvi dio srca“, „Nikad dosta ljubavi“, „Pjesme koje vole djecu“. Nekolicina pjesama mu je prevedena na slovenski, njemački, mađarski i albanski. Kao novinar suradnik surađivao je u Glasu Slavonije, Brodskom listu, Posavskoj Hrvatskoj, Radio Brodu i Radio Slavoniji. Suradnik je u Nogometnom leksikonu Leksikografskog zavoda u Zagrebu. Bio je zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda. Član je Matice hrvatske preko četiri desetljeća. 

1949. Pretpostavlja se da je na današnji dan u zloglasnom beogradskom zatvoru Glavnjača umro Andrija Hebrang. Nekada visoki dužnosnik Komunističke partije (sekretar CK SKH, član Politbiroa KPJ, ministar lake industrije u socijalističkoj Jugoslaviji) Hebrang je određeno vrijeme slovio za jednog od najbližih Titovih suradnika (odmah iza Kardelja, Rankovića i Đilasa). Međutim, između Tita i Hebranga došlo je do razilaženja u mišljenjima u pogledu hrvatskog pitanja. U Titovu nemilost Hebrang je došao u doba raskida veza Tito-Staljin. Naime, Tito se bojao da bi Staljin mogao odabrati Hebranga za njegovog nasljednika. Zbog toga je Tito naredio Aleksandru Rankoviću da uhiti Hebranga. Na današnji dan pronađen je mrtav u ćeliji. Prilično je vjerojatno da je Hebrang ubijen, a da je njegova smrt samo prikazana kao samoubojstvo. 

1995. Na željezničku postaju Okučane vlakom „Mimara“ došao je predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman s predstavnicima hrvatske Vlade i cjelokupnim Diplomatskim korom kojeg je predvodio apostolski nuncij Giulio Einaudi. Nakon trideset minutne šetnje Okučanima i razgovoru s mještanima i političkim vodstvom Brodsko-posavske županije predsjednik je nastavio putova obilazak Slavonije. Tog je dana Privredna banka Zagreb u Okučanima otvorila svoju poslovnicu.  

1996. prva utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije na nekom velikom. Pobjeda protiv Turske 1:0 bila je osigurana golom Gorana Vlaovića. 

2009. početkom radova na prvoj dionici zapadnog regionalnog vodovoda Davor – Nova Gradiška, Oštri Vrh-Štivice, započela provedba nacionalnog projekta „Unutarnje vode“. Vrijednost radova 115 milijuna eura.

2011. u Splitu je održan prvi Split Pride, koji je prekinut zbog divljanja prosvjednika. 

Ostali događaji:

1937. Sovjetski diktator Staljin riješio se vojnih zapovjednika za koje je vjerovao da bi zbog svojih sposobnosti i utjecaja u budućnosti mogli biti opasni za njegovu vlast. Glavni Staljinov trn u oku bili su Mihail Tuhačevski, te Vorošilov, Jegorov, Bljuher, Budjoni.

1962. Frank Morris, John i Clarence Anglin postali su jedini zatvorenici u povijesti koji su uspješno pobjegli iz ozloglašenog zatvora Alcatraza smještenog na istoimenom otočiću u zaljevu San Francisca.

2005. Mike Tyson privremeno završio karijeru.

Rođeni na današnji dan su: Richard Strauss, njemački skladatelj (1864.), hrvatski političar, Antun Radić (1868.), Francisco Marto, portugalski katolički blaženik (1908.), srpska glumica, Smiljka Bencet (1934.), Jean Alesi, francuski vozač Formule 1 (1964.), hrvatski glumac, Dražen Mikulić (1964.), Davor Moravek, hrvatski liječnik i pisac (1965.). 

Umrli na današnji dan su: Toma Bakač, državni kancelar i jurski biskup (1521.), Klemens Wenzel Lothar Metternich, austrijski državnik i političar (1859.), Nikolaj Bugajev, ruski matematičar (1903.), Aleksandar Obrenović, srpski kralj (1903.), Željko Tomičić, arheolog (1942.), Andrija Hebrang (otac), hrvatski političar i državnik (1949.), Oton Župančić, slovenski pjesnik (1949.), John Wayne, američki filmski glumac (1979.).