Poraz rukometašica Broda na otvaranju novog prvenstva
Poraz rukometašica Broda na otvaranju novog prvenstva
Počela je nova sezona u Drugoj ligi – sjever u kojoj i dalje nastupa Ženski rukometni klub Brod.

 U 1. kolu Brođanke su na domaćem terenu s 33:31 poražene od druge ekipe Bjelovara. Trener Celner ovog ljeta ostao je bez Nine Pifar koja je otišla baš u Bjelovar, dok je s ove utakmica izostala Mateja Roso. Jedino pojačanje za klub je povratak Andreje Daidžić koja je prošle sezone bila u prvoligašu iz Osijeka, dok se nedavno vratila s Islanda u kojem je trebala nastaviti igračku karijeru.

U cijeloj utakmici rukometašice Broda protiv druge ekipe Bjelovara imale su samo jedno poravnanje dok je sve drugo bilo u znaku gošći koje su od prve pa do posljednje minute bile u stalnom vodstvu. Bio je to sudar dvije mlade ekipe koji je s 33:31 otišao na stranu Bjelovarčanki koje su imale Barbaru Gilinger. Ona je bila prevaga na ovoj utakmici te je uza sve to postigla 14 golova.

Počelo je s 2:0 u korist gošći iz Bjelovara da bi rukometašice Broda vrlo brzo poravnale na 2:2. Onda Bjelovarčanke odlaze na 6:2 i to smo gledali cijeli utakmicu. Naime, Brođanke nakon što su gubile sa 4 i najviše 5 golova svaki put bi se vratile na gol ili 2 zaostatka. U 20. minuti sastav trenera Celnera dolazi na 11:12, ali do poluvremena gošće opet rade mini seriju te s 18:14 odlaze na poluvrijeme. U nastavku ista slika. Golom Lucije Čondić rukometašice Broda u 37. minuti ponovno su na golu zaostatka za 21:20 da bi nakon toga domaća Rea Kruljac promašila sedmerac za poravnanje. Nakon toga Bjelovar bježi na 26:22, dok u 51. minuti domaće stižu na 26:25. Kada se lomio rezultat u samoj završnici mlada Brođanka Nina Pifar postigla je za drugu ekipu Bjelovara 3 ključna gola te je svoju ekipu odvela do pobjede. Ako je Gilinger dala 14 golova i bila prevaga, Nina Pifar je zabijala kad je bilo najpotrebnije te je utakmicu završila sa 7 golova.

Kod rukometašica Broda je Antonela Kvolik postigla 7 golova, dok je Rea Kruljac dodala 6, a pivoti Ana Vrdoljak i Andrea Daidžić svaka po 4 pogotka.

Prema tome novu priliku za popravnim rukometašice Broda imat će već ovog vikenda kada će u 2. kolu ponovno na domaćem parketu sada ugostiti osječku Olimpiju.