Poraz Omladinca od Belišća na domaćem terenu
Poraz Omladinca od Belišća na domaćem terenu
Posljednja utakmica ovog 9. kola u Trećoj HNL – istok odigrana je u Gornjoj Vrbi u kojoj je Omladinac ugostio Belišće.

 Iza ekipe trenera Ivana Pavkovića prije utakmice s Belišćem bila su 2 gostujuća poraza u Dardi i u Bukovlju, dok je Omladinac na domaćem terenu tražio prekid tog mini negativnog niza. Nakon pobjeda u Gornjoj Vrbi nad Marsonijom i Vukovarom glavno pitanje bilo je može li Pavkovićeva momčad skinuti i Belišće.   

Nogometaši Omladinca protiv Belišća u 9. kolu Treće lige – istok doživjeli su drugi poraz u Gornjoj Vrbi u ovoj sezoni. Nakon Zrinskog iz Jurjevca sada su sva 3 boda otišla u grad papira, dok je za domaće ovo bio treći uzastopni poraz. Glavni razlog su ozljede koje muče Pavkovićevu momčad u kojoj nije bilo: Josipa Ravlića, Slavena Barišića, Tonija Mrvelja, Darija Radića i Ivana Stojanca. Momčad Omladinca bez tih igrača izgledala je nemoćno i nije bila niti blizu onih izdanja kada su na svom terenu svladali prvo Marsoniju, a onda i Vukovar. S druge strane aktualni prvaci iz Belišća odigrali su jako dobro, gotovo rutinski te su već u prvoj polovici prvog poluvremena stekli 2 gola prednosti koja su im donijela sigurnost u nastavku i na kraju pobjedu s 3:0.

Prvi su zaprijetili domaći preko Marija Bačića koji je nakon kratkog dodavanja iz slobodnog udarca kojeg je izborio Karlo Baričević dobro šutirao, ali je Marin Stanić na golu gostiju obranio. Javili su se i Belišćani u 7. minuti preko Tonija Vinogradca kojeg je uposlio Lovro Anić, međutim, bio je neprecizan. Najbolju prigodu za vodstvo Omladinac je imao u 9. minuti kada je Bačić probio lijevu stranu i dao dobru povratnu za Baričevića koji s ruba kaznenog prostora nije ugrozio gostujući gol.  Uzvratili su gosti u 12. minuti preko vrlo dobrog Ante Mateja Jurića čiji se udarac nakon dobre akcije zaustavio na okviru domaćeg gola. Bio je to uvod u vodstvo Belišća koje se dogodilo u 14. minuti kada se Vinogradac iz daljine odlučio na udarac koji je bio vrlo precizan u donji desni kut nemoćnog Soltokovića za 0:1. Nisu nakon toga Vrbljani niti jednom ugrozili gol Belišća koje je 10. minuta kasnije udvostručilo svoje vodstvo. Igrala se 24. minuta u kojoj je najboljeg igrača utakmice Vinogradca pred golom srušio mladi i neiskusni Ante Jozić, a sudac Zrno iz Otoka odmah je pokazao na najstrožu kaznu. Domaći su prosvjedovali jer su smatrali da je prije prekršaja Vinogradac igrao rukom. Kazneni udarac Stjepan Salapić pretvorio je u 2:0 za Belišće. Pokušao je za domaće u 34. minuti rezultat smanjiti Ivan Martić, ali je njegov odmjeren udarac zaustavio Stanić. Do poluvremena su gosti imali nekoliko opasnih pokušaja preko Jurića, pa Poljaka i Vinogradca, ali je ostalo 2:0 za Belišće. Momčad Davora Rupnika sve je riješila u 4. minuti drugog poluvremena kada se odlični Ante Matej Jurić dobro zagradio i onda svladao Soltokovića za 0:3. Ubrzo su svoje udarce imali Pačar i Anočić, ali se rezultat nije mijenjao, dok je Omladinac do gola mogao u 59. minuti kada je Begić šutirao malo pokraj vrata na dodavanje Baričevića. U posljednjih 30. minuta igralo se između 2 kaznena prostora jer su domaći bili svjesni da ne mogu ugroziti goste koji su se zadovoljili s vodstvom od 3:0.

S ovom pobjedom nogometaši Belišća ostali su i dalje u utrci za obranom naslova prvaka te su bod udaljeni od vodećih ekipa iz Jurjevca i Vukovara. S druge strane Omladinac se nalazi u sredini poretka na 9. mjestu te ga u slijedećem kolu u petak očekuje gostovanje u Velikoj u kojoj svoje domaće utakmice Slavonija iz Požege.