Poraz kuglača Slavonca iz Bukovlja od Novske
Poraz kuglača Slavonca iz Bukovlja od Novske
Nikako kuglači Slavonca iz Bukovlja ne mogu u nastavku sezone Prve B lige – sjever doći do pobjede. Doduše u početna 3. kola nastavka imali su i zahtjevne protivnike od kojih su poraženi na kuglani Vijuš. Tako su pobjede protiv Slavonca izborili: Pakrac, Đurđenovac i u posljednjem 14. kolu Novska. Ekipu iz Bukovlja u nastavku sezone očekuju utakmice protiv klubova koji su ispod njih na ljestvici te bi u tim susretima trebali potvrditi osanak u Prvoj B ligi – sjever.

Gledajući ljestvicu u Prvoj B lige – sjever, kuglači Slavonca iz Bukovlja nalaze se na 9. mjestu od 12 klubova, dok dvije posljednjeplasirane ekipe Sirela iz Bjelovara i Ciglenica za njima zaostaju 3 boda. U Slavoncu nisu zadovoljni s rezultatima u nastavku sezone budući su zabilježili sva 3 poraza od kojih su najbliže pobjedi bili protiv Đurđenovca od kojeg su izgubili s 5:3 za 22 čunja. U 14. kolu ekipa iz Bukovlja poražena je od bivšeg prvoligaša trećeplasirane Novske s 8:0, međutim, da su igrači trenera Zlatka Valića imali isti učinak kao protiv Novske jamačno bi dobili Đurđenovac, a možda i Pakrac.

Nakon prvog para kuglači Slavonca iz Bukovlja gubili su s 2:0 budući su Dario Duda i Ivica Brozović bili bolji od Stipana Liovića i Petra Kujundžića. Osim toga gosti su imali prednost u čunjevima od čak 71 koju su nakon drugog para povećali na velikih i teško dostižnih +159. U drugom paru su za Novsku Marko Hećimović i Mladen Svračić osvojili po 1 ekipni poen protiv Antuna Grabovca i Zvonimira Jurišića. Tako se već uoči posljednjeg para znao pobjednik utakmice, dok su na kraju Zdenko Poleto i Branko Crnogorac imali bolji učinak od domaćeg dvojica Robert Marić i Marko Vidaković. Imala je Novska odličan ekipni rezultat od 196 čunjeva više od Slavonca, dok je pojedinačno Dario Duda imao 585, a Zdenko Poleto 579 oborenih čunjeva.

U sastavu kuglača Slavonca iz Bukovlja najbolji učinak od 567 oborenih čunjeva imao je Robert Marić, međutim, pokraj sebe imao je boljeg protivnika. Uz njega solidno su bacali Stipan Liović s 554 i Marko Vidaković s 548 oborenih čunjeva.

U utakmici protiv Novske za ekipu iz Bukovlja nisu nastupali: Marko Liović, Anto Kovač, Drago Brizar, Anto Bodlović i Zlatko Valić. U slijedećem kolu kuglači Slavonca gostuju u Zaboku kod ekipe koja se nalazi mjesto ispred njih te ima bod više.

Na ljestvici se iza kuglača Slavonac iz Bukovlja nalaze Fortuna iz Đakova, Sirela iz Bjelovara i Ciglenica te će sva ta 3 kluba do kraja sezone gostovati na kuglani Vijuš. Upravo će u tim susretima Slavonac tražiti ostanak u ovom natjecanju.