Polovična polusezona za MNK Brod 035
Polovična polusezona za MNK Brod 035
U Malonogometnom klubu Brod 035 ne mogu biti zadovoljni s polusezonom u natjecanju Prve lige.

 Kroz 11 utakmica zabilježene su 4 pobjede i 7 poraza dok je gol razlika -4. Ukupno je osvojeno 12 bodova za plasman na 7. mjesto u konkurenciji 12 klubova. Gledajući ljestvicu to i nije loše, međutim, Brođani samo bod bježe Uspinjači iz Zagreba koja se nalazi na pretposljednjem mjestu koje vodi u Drugu ligu. U klubu više gledaju ispred sebe budući ih zanima 6. pozicija koja vodi u doigravanje, a na njoj je trenutno Crnica iz Šibenika koja im bježi 3 boda. 

N svom terenu u jesenskoj polusezoni momčad trenera Ćorluke izgubila je dvije utakmice. Ako je poraz u 1. kolu od trećeplasiranog Novog vremena iz Makarske još i realan budući su bili bolja momčad, gubitak bodova od Uspinjače se svakako nije smio dogoditi. U dvorani Brod su pobjeđivani redom: aktualni prvaci Nacional, pa Crnica te u najboljoj utakmici ove poluseone Vrgorac, dok je protiv Albone Potpićan s 10:2 zabilježena najuvjerljivija pobjeda. S gostovanja nije donesen niti bod, a najbliže je Brod 035 bio kod Squarea u Dubrovniku, pa s Alumnusom u Zagrebu i na kraju u posljednjem kolu u Osijeku. 

Prema tome, najveći problem trener Ćorluka imao je u netreniranju kao i u tome što mu većina igrača igra veliki nogomet. Iz tog razloga su na gostovanjima Brođani išli u oslabljenom sastavu pa ne čudi što nisu osvojili niti bod. Od igrača je Almedin Bubndavica s 10 golova najbolji klupski strijelac, dok su po 6 golova dali Dražen Čavar i Igor Mirković. Posebno vrijedi izdvojiti 5 golova koje je postigao golman Darko Milanović. U nastavku će malonogometaši Broda 035 imati jako težak raspored. U prva 4. kola imaju sve jake ekipe iz vrha, a nakon toga im slijede 2 teška gostovanja u Vrgorcu i prije toga kod Crnice u Šibeniku.

Nastavak drugog dijela polusezone u Prvoj ligi počinje polovicom veljače, a malonogometaši Broda 035 u 1. kolu će na gostovanje u Makarsku kod Novog vremena, dok im nakon toga na njihov teren dolazi jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka ove godine – moćni Split Tommy.