Policija javlja o dvije prometne nesreće, teško ozlijeđen pješak
Policija javlja o dvije prometne nesreće, teško ozlijeđen pješak
Brodsko-posavska policija izvijestila je jutros o dvije prometne nesreće, jedna u mjestu Bodegraj, nedaleko Nove Gradiške a druga pak u Slavonskom Brodu u kojoj je teško ozlijeđen 75-godišnji pješak. Evo detalja:

 ALKOHOLIZIRANI VOZAČ PROUZROKOVO PROMETNU NESREĆU

 
Noćas (28. kolovoza), u 0,30 sati, u Bodegraju se dogodila prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani (1,84 promila) 64-godišnji vozač osobnog automobila. Policijski službenici su utvrdili, da je 64-godišnjak upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je isteklo važenje inozemne vozačke dozvole, te se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je automobilom prešao na travnatu površinu, udarivši u betonski rub kolnog ulaza. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. S obzirom na to da je alko testom u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 1,84 promila, te je vozač namjeravao nastaviti i dalje s vožnjom, policijski službenici su ga isključili iz prometa i zadržali u policiji na otriježnjenju. Policajci protiv 64-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave.
 
PJEŠAK TEŠKO OZLIJEĐEN
 
U Slavonskom Brodu, dan ranije, u 7.40 sati, na raskrižju Zrinske i Gundulićeve ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je pješak teško ozlijeđen. Policijski službenici Postaje prometne policije, očevidom su utvrdili da se 51-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, približavao pješačkom prijelazu neprilagođenom brzinom, te je prednjim dijelom automobila udario 75-godišnjeg pješaka, koji je u tom trenutku prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. U ovoj prometnoj nesreći, pješak je teško ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv 51-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.