Početnici KK Slavonski Brod 1946 u borbi za 2. mjesto
Početnici KK Slavonski Brod 1946 u borbi za 2. mjesto
Škola košarke Brod prema tradiciji svake sezone nastupa u pojedinim Ligama Slavonije i Baranje za razne uzraste.

Tako je ove godine voditelj škole Leon Fajdetić odlučio da se u ligama regije natječu početnici igrači rođeni 2004 i mlađi. Također od ove sezone škola je pridružena Košarkaškom klubu Slavonski Brod 1946 te se u ligi natječe pod imenom kluba. Početnici KK Slavonski Brod 1946 natječu se u skupini „B“ Lige Slavonije i Baranje u kojoj je 5 klubova, dok je u skupini „A“ 6 ekipa. Dvije najbolje iz svake grupe igrat će dvokružno u Ligi za prvaka, a prvak će ići na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske. Trenutno se igrači trenera Fajdetića nalaze na 2. mjestu s 3 pobjede i 2 poraza. Prije glavne utakmice, prijateljski dvoboj igrali su predpočetnici koji su s 34:19 bili bolji od Vinkovaca. U ovom dvoboju istaknuo se Zdeslav Prskalo kojeg roditelji svakodnevno iz Starog Slatinika dovoze na treninge i utakmice i koji je osim nekoliko ubačaja imao priličan broj nesebičnih dodavanja prema svojim suigračima. Na samom početku predpočetnici Leona Fajdetića imali su veliku prednost od 21:1, da bi nakon toga kada su se igrači izmijenjali Vinkovčani malo ublažili poraz na konačnih 34:19. Uz Prskala, solidnu partiju pružio je i Marin Krajinović. Kod predpočetnika Vinkovaca najviše je pokazao Petar Vujeva što se moglo vidjeti prema njegovim potezima i svemu ostalom, ali on nije mogao sam protiv mladih Brođana na drugoj strani.

Nakon prijateljske utakmice predpočetnika na parket su u 5. kolu u službenoj utakmici izašli početnici KK Slavonski Brod 1946 koji su igrali protiv vodećih Vinkovaca. Na kraju su gosti opravdali epitet najbolje ekipe u skupini te su došli do pobjede s 52:47. Bio je to izjednačen susret u kojem je presudila treća četvrtina koju su gosti dobili s 12:5, a stečena razlika bila im je dovoljna za konačnu pobjedu. Kod domaćih je Tolić ubacio 13, Kruljac 11, a Stanković 10 koševa.

Već ove subot, 20. veljače u novom domaćem dvoboju početnici KK Slavonski Brod 1946 se od 11,30 u dvorani OŠ Antun Mihanović sastaju s Požegom koja je na omjeru 1-6 i protiv koje mladi Brođani očekuju sigurnu i uvjerljivu pobjedu.