Počele prijave za Školu tambure
Počele prijave za Školu tambure
Amaterska društva zbog koronavirusa i dalje bez proba i nastupa. U Brodskoj udruzi tamburaša ovih dana otvorene prijave za Školu tambure

 Brodska društva iz kulture posljednjih mjeseci dijele sudbinu svih koji se amaterski bave plesom, pjesmom, glumom. Za sve je, unatoč tome što je posljednja dva mjeseca epidemiološka slika nešto bolja, rad trenutno ograničen. U međuvremenu Brodska udruga tamburaša otvorila je ovih dana prijave za Školu tambure.

Tambura je instrument koji zahtijeva znanje i vještinu, a to znanje ovih dana nude članovi Brodske udruge tamburaša. Naime okupljaju novu generaciju polaznika Škole tambure.  U školi tambure učit će od najboljih, oni su članovi Brodskog tamburaškog orkestra i udruge tamburaša – dirigenta Damira Butkovića te Krunoslava Dražića, inače obojica su dobitinici nagrade "Status" Hrvatske glazbene unije.

Sviranje tambure ipak nije posve jednostavno. Odnosi se to jednim dijelom i na fizičke karakteristike instrumenta.  Pokretanje škole tambure, sasvim je jasno, za Brodski tamburaški orkestar znači zapravo ulaganje u budućnost.

Za upis u školu ne morate imati niti svoj instrument. S obzirom na broj prijavljenih formirat će se i grupe, a u ovom trenutku svi čekaju i zeleno svjetlo stožera i povoljniju situaciju. Zeleno svjetlo čeka i orkestar jer sada su već predugo vremena bez proba i nastupa.

Jedini pravi način je svirka uživo. Onako kako su naviknuli tamburaši no i publika.