Pobjeda kuglača Zanatlije nad Šećeranom VIRO
Pobjeda kuglača Zanatlije nad Šećeranom VIRO
U ovoj sezoni Druge Hrvatske kuglačke lige – istok Brodsko – posavsku županiju predstavljaju tri kluba.

 Sva tri nalaze se u sredini prvenstvene ljestvice pa tako Nova Gradiška i slavonskobrodski Zanatlija imaju po 9 bodova, dok bod manje imaju kuglači Broda. Želja sva 3 kluba do kraja sezone je zadržati svoje pozicije u sredini tablice s obzirom da realno za nešto više nemaju ambiciju niti kvalitetu.

Natjecanje u Drugoj Hrvatskoj kuglačkoj ligi – istok igrat će se još ovaj i slijedeći vikend tako da će oni stanku u prvenstvu imati preko Božiča i Nove Godine nakon čega im u siječnju slijedi drugi dio sezone. Kuglači Zanatlije u 9. kolu na domaćem terenu su s 5:3 svladali vrlo dobru Šećeranu VIRO iz Virovitice koja je prije međusobnog susreta imala 2 boda više. Sada su se Brođani s ovom pobjedom izjednačili s Virovitičanima na prvenstvenoj ljestvici te obje ekipe u sezoni imaju po 4 pobjede i isto toliko poraza te jednu neodlučenu. Od svih 6 kuglača Zanatlije najbolji rezultat s 561 oborenim čunjem imao je Božidar Krajačić.

Nakon prvog para rezultat u meču bio je 1:1, dok su domaći imali 31 čunj ukupnu prednost. Naime, Božidar Krajačić bio je bolji od Željka Teskere, dok je gostujući Robert Lančić svladao mladog domaćeg igrača Svena Marića koji je prema prosjeku u sezoni najbolji igrač Zanatlije. S druge strane Lančić je s 583 oborena čunja bio najbolji pojedinac Šećerane VIRO koji je s tim učinkom ujedno bio i igrač utakmice. U drugom paru su Virovitičani Robert Kereta i Renato Poldrugač imali bolje rezultate od igrača Zanatlije Arijana Rukavine i Lovre Buzova. Tako je uoči posljednjeg para Šećerana VIRO imala vodstvo u meču od 3:1 te lijepu prednost od 46 čunjeva. Pred domaćim Damirom Lavrićem i mladim Marijom Drempetićem bio je težak zadatak s obzirom da su oba morala dobiti svoje protivnike, a uza sve to trebali su nadoknaditi 46 čunjeva ukupnu prednost koju su gosti stekli nakon prva 2 para. Na kraju su Lavrić i Drempetić uspjeli te su svaki uvjerljivo dobili svoje protivnike Stjepana i Ivana Teskeru, dok su ne samo stigli ukupnu prednost u čunjevima već su je i povećali na konačnih 53 što je Zanatliji donijelo pobjedu nad Šećeranom VIRO iz Virovitice s 5:3.

Nakon 9. odigranih utakmica kuglači Zanatlije u konkurenciji 12 klubova nalaze se na 7. mjestu s 9 bodova, dok Šećerana VIRO ima isti učinak, ali je na 8. poziciji. U slijedećem kolu ovog vikenda Zanatlije idu na gostovanje u Belišće kod vodećeg Željezničara, dok će Šećerana VIRO u Virovitici igrati protiv Belišća.