Pobjeda Hrvatske U18 s 2:0 protiv vršnjaka iz BIH
Pobjeda Hrvatske U18 s 2:0 protiv vršnjaka iz BIH
Nakon dugo vremena Slavonski Brod ugostio je jednu od nogometnih reprezentacija Hrvatske. Ovoga puta radilo se o juniorskoj reprezentaciji do 18. godina za igrače koji su rođeni 2000 godine, a koje vodi izbornik Robert Jarni. On ovu momčad priprema za nadolazeće kvalifikacijske utakmice pa je tako na Stadionu uza Savu odigrana prijateljska utakmica protiv izabrane vrste BiH koju su mladi Vatreni pobijedili s 2:0.

Bila je to dobra utakmica u kojoj je Hrvatska juniorska reprezentacija bila bolji protivnik te je zasluženo došla do pobjede s 2:0. Još su gosti i dobro prošli budući su igrači izbornika Roberta Jarnija imali nekoliko dobrih prigoda koje nisu pretvorili u golove. Još je mlada Hrvatska reprezentacija nastupila bez igrača Dinama i Hajduka tako da su ovi mladići pokazali kvalitetu i znanje. Raduje da je na Stadionu uza Savu bilo preko 1.000 gledatelja koji su imali što vidjeti.

Već od početka se vidjelo da je Hrvatska bolja momčad, a najbolju prigodu u uvodnom dijelu imao je vrlo dobri igrač zagrebačke Lokomotive Luka Viduka koji je sve dobro napravio, ali je šutirao pokraj gola. Bila je to najava vodstva domaćih. Igrala se 17. minuta kada je Našičanin Toni Fruk koji nastupa za osječki Hypo limač dao sjajnu loptu za Hrvoja Čuljka. Igrač njemačkog Augsburga je pobjegao gostujućoj obrani i onda je lijepo pogodio pokraj Adnana Kanurića za vodstvo Hrvatske od 1:0. Samo 10. minuta nakon toga hrvatski juniori udvostručili su svoju prednost. Bila je to akcija u kojoj su sudjelovali igrači Slaven Belupa iz Koprivnice. Tako je u 27. minuti Ivan Dolček poslao dobru loptu pred gostujući gol, vratar reprezentacije BiH Kanurić je bio kratak, a poklon je iskoristio Filip Hlevnjak koji je precizan za 2:0. Mogli su domaći i do 3:0 u 33. minuti, međutim, nakon dobre akcije u kojem se našao cijeli napad Hrvatske gosti su se nekako uspjeli obraniti. Nije selekcija BiH bila u podređenom položaju te je nekoliko puta zaprijetila, međutim, dobar na golu Hrvatske bio je Riječanin Ivor Pandur. Bilo je to odlično prvo poluvrijeme u kojem je među igračima Roberta Jarnija najbolji dojam ostavio Toni Fruk.
 
Nastavak nije donio toliko prigoda, a ni golova. Oba izbornika izmijenili su postavu pa se igralo malo razvodnila. Mogli su gosti u 48. minuti smanjiti na 2:1, ali se pokušaj Alena Dejanovića zaustavio na vratnici. Pokušavali su juniori BiH barem postići jedan pogodak, ali pokušaji: Imamovića, Vještice, Omerovića i Božića nisu im donijeli rezultat. 
 
Novi susret između juniorskih reprezentacija Hrvatske i BiH do 18. godina na rasporedu je već sutra od 11 sati u Orašju.