Otklonite stres, sačuvajte zdravlje, budite zadovoljni
Otklonite stres, sačuvajte zdravlje, budite zadovoljni
Svakodnevno se susrećemo s velikim problemima, stresnim situacijama, nesretnim ljudima i lošim iskustvima. Sve su to razlozi da kažemo kako smo nesretni, nezadovoljni i kako život nema smisla. Ukoliko ostanete u negativnim mislima koje su zavladale vašim umom situacija će vam se čini još gora i osjećat će te se sve lošije. U navedenim trenucima imate dva izbora: biti i dalje nesretni ili uvesti promjene i pokušati biti sretni.

Prihvatite situaciju i pokušajte pronaći rješenje problema jer je to korisnije potrošeno vrijeme nego da budete uvjereni kako ništa nije dobro. Negativnim mislila nećete dopustiti da vidite i sve ono dobro u vašem životu. Mislima koje su negativne izlažete svoje tijelo u stanje stresa i na taj način štetite svom mentalnom i fizičkom zdravlju.

Pokušajte svakoga dana učinite nešto lijepo bez očekivanja da trebate dobiti nešto za uzvrat i jednostavno se osjećajte dobro zbog toga. Uživajte u osjećaju ugode dok se ponašate prijateljski i velikodušno prema dragim osobama pa čak i prema neznancima.

Vježbajte osmjeh i donesite odluku da će te se smijati dvostruko vise nego do sada jer osmijeh vas pomlađuje i stvara dobar osjećaj u vama. Nasmiješite se kolegama, susjedima, neznancu iznenadit ćete se koliko će vam ljudi na osmijeh odgovoriti osmijehom, a vi će te upoznati novi oblik zabave. Osmijeh i dobro raspoloženje su najbolji čuvari zdravlja.

Pokušajte prošlost ostaviti iza sebe, budućnost nešto o čemu ne trebate razmišljati i uživajte u sadašnjem trenutku. Sadašnji trenutak je neponovljiv i sada trebate ga provesti na najbolji mogući način jer prošlost ne možete promijeniti niti predvidjeti događaje u budućnosti. Otklonite zabrinutost i osjećajte zahvalnost na onom što sada imate. Na kraju svakoga dana nađite nešto na čemu ste zahvalni u proteklom danu. Zahvalni možete biti na sitnicama: odlično ste skuhali ručak, dobili ste zagrljaj majke, netko vam je rekao da vas voli, popili ste kavu s najboljom prijateljicom i odmah će te se osjećati sretnije.

Radite ono u čemu uživate jer to je najbolji način za iskoristiti slobodno vrijeme. Prošećite gradom, rekreirajte se, družite se, pogledajte nastavak omiljene serije, spremite kuću ili nešto drugo u čemu uživate i vaš će život postati sretniji. 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku i Twitteru