Oriolik drugi, Marsonia treća na Kupu grada Petrinje
Oriolik drugi, Marsonia treća na Kupu grada Petrinje
Kajakaši i kajakašice KKK Marsonia sudjelovali su jučer na XIV. otvorenom kupu grada Petrinje Lovrenčevo 2015.

 Na Kupu je sudjelovalo 7 klubova (KKK Žepče iz BIH te 6 klubova iz RH među kojima sva tri kluba iz Brodsko-posavske županije), a organizator i domaćin je bio KKK Kupa iz Petrinje. Pod stručnim vodstvom trenera Zdenka Jambrešića i Igora Krajine, sportaši Marsonije postigli su odlične rezultate osvojivši ukupno 14 medalja, od čega 8 zlatnih, 5 srebrnih i 1 brončanu.

Voženo je 20 utrka u kajaku jednosjedu (K-1) i dvosjedu (K-2) te kanuu jednokleku (C-1) u dobnim skupinama (mlađih) juniora i juniorki, (mlađih) kadeta i kadetkinja te škole kajaka za dječake i djevojčice. Također se, u neslužbenom dijelu natjecanja, vozila utrka kupskih čamaca i tzv. mix-utrka (K-2, mješoviti/ muško-ženski sastav, dva natjecatelja iz dva različita kluba).

U službenom dijelu natjecanja medalje za KKK Marsonia osvojili su Vanesa Tot (2 zlata, K-1), Dominik Princip (zlato, K-1), Dominik Princip i David Havrlišan (zlato, K-2), Mario Zitterbart (zlato, C-1), Domagoj Babić (zlato, K-1), Domagoj Babić i Ivan Fran Arar (zlato, K-2), David Havrlišan (srebro, K-1), Mario Zitterbart i Rene Barić (srebro, K-2), Dora Opačak (srebro, K-2) i Marko Frančeski (bronca, C-1). Vanesa Tot, Mario Zitterbart, Igor Krajina i Zdenko Jambrešić osvojili su zlato u utrci kupskih čamaca, a „četverac“ Marko Frančeski-David Havrlišan-Petar Starčević-Zvonko Pitlović okitio se srebrom u istoj utrci. Dominik Princip i Sara Čubrilo osvojili su srebro u mix-utrci.

Temeljem ostvarenih bodova u službenom dijelu natjecanja KKK Marsonia osvojio je pehar za 3. mjesto ekipno. Ekipni rezultat svih klubova je sljedeći:

KKK Mračaj Runovići (129 bodova)
KKK Oriolik Slavonski Kobaš (121 bod)
KKK Marsonia Slavonski Brod (120 bodova)
KKK Kupa Petrinja (99 bodova)
KKK Hrvatska Kostajnica (77 bodova)
KKK 550 Žepče (71 bod)
KKK Olimpik Slavonski Brod (69 bodova).