Oporavljeni Matej Karlović najveće pojačanje VROS
Oporavljeni Matej Karlović najveće pojačanje VROS
Nakon što Slavonski Brod nakon dugog niza godina više nema prvoligaša u košarci, zato ima nekoliko svojih igrača koji s uspjehom nastupaju u A-1 ligi.

Jedan od njih je Matej Karlović koji zajedno s bratom Markom igra za jedinog slavonskog prvoligaša Vrijednosnice Osijek. Ove polusezone Osječani su pod vodstvom Vladimira Krstića ugodno iznenađenje A-1 lige budući će sigurno igrati u doigravanju u koje ide prvih 8 klubova. Oni se trenutno nalaze na 4. mjestu s 8 pobjeda i 5 poraza, međutim, bolji omjer od njih imaju Split i Cibona koji imaju čak 3 neodigrane utakmice te su stoga na ljestvici na 7.-om, odnosno 8. mjestu.

Jedini slavonski košarkaški prvoligaš uoči Božića je u dvorani Trnsko s pobjedom šokirao Zagreb, dok je također još u 2. kolu na svom terenu u Osijeku iznenadio i Cibonu. Svih 5 poraza koja su doživljena od: Cedevite, Šibenika i Zadra u gostima bila su do 10 razlike. U svojoj dvorani poraženi su od Splita i nedavno s 2 razlike od šibenskog Jollyija. Zato su pobjede na strani osim kod Zagreba izborene još u: Zaboku, Škrljevu i kod Hermes Analitice u Zagrebu. Prema tome, Brokeri od ukupnih 8 pobjeda imaju 4 u Osijeku te isto toliko na gostovanjima.

Ove je polusezone Matej Karlović zbog ozljede propustio nekoliko prvih utakmica, međutim, odigrao je posljednjih 6 u kojima ima vrlo dobar prosjek od 10,7 koševa po utakmici. U statistici ima 2,3 skoka u svakom dvoboju te po 2 asistencije. Svakako najbolje je odigrao u domaćoj pobjedi protiv Gorice kojoj je zabio 25 koševa, međutim, bio je iznimno raspoložen u šutu za tricu te je pogodio čak 8 trica od 13 pokušaja.

S obzirom da su klubovi od 9 do 14. mjesta na ljestvici puno zaostali, već je poznato 8 sudionika koji će u doigravanje za prvaka Hrvatske. Među njima će se naći i Vrijednosnice Osijek u kojima slavonskobrodska braća Marko i Matej Karlović žele u nastavku sezone popraviti svoje igre i brojke.

Nastavak prvenstva u A-1 ligi predviđen je 21. siječnja, a Vrijednosnice Osijek će u 14. kolu u svojoj dvorani ugostiti Zabok.