Općina Vrbanja provodi projekt sanacije i zatvaranja odlagališta neopasnog otpada "Muškovo – Ključ“
Općina Vrbanja provodi projekt sanacije i zatvaranja odlagališta neopasnog otpada "Muškovo – Ključ“
Projekt sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada „Muškovo – Ključ“ provodi se na području Općine Vrbanja koja je u sustavu Vukovarko – srijemske županije u RH.

 Općina Vrbanja je 27. lipnja 2019. sklopila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt sanacije i zatvaranja odlagališta čija se realizacija financira sredstvima iz Kohezijskog fonda u razdoblju 2014. do 2020. Ugovor za sanaciju i zatvaranje odlagališta, potpisan je s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Predviđeno trajanje projekta prema Ugovoru o bespovratnim sredstvima je najkasnije šesnaest mjeseci od stupnja na snagu Ugovora.

Ukupna vrijednost projekta je 4.022.756,48 kn, od čega prihvatljivi troškovi iznose 3.020.256,48 kn. Ostvarena bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda iznose 2.567.218,00 kuna, što čini 85% prihvatljivih troškova. Ostatak sredstava osiguran je iz proračuna Općine Vrbanja. Ugovori koji su obuhvaćeni projektom sanacije i zatvaranja odlagališta neopasnog otpada su: Ugovor za uslugu tehničke pomoći vođenja projekta i uslugu promidžbe i vidljivosti projekta, Ugovor za Usluge stručnog nadzora na projektu sanacije i zatvaranja odlagališta neopasnog otpada,,Muškovo-Ključ" te Ugovor za izvođenje radova.

Projekt sanacije i zatvaranja odlagališta značajno će doprinijeti zaštiti okoliša i unapređenju kvalitete života mještana Općine Vrbanja.

Konferencija za medije Projekta održati će se u srijedu, 2.12.2020. u 10h preko virtualne platforme. Poveznica za konferenciju biti će objavljena na web stranici Općine Vrbanja.