Olimpik obranio naslove prvaka Hrvatske
Olimpik obranio naslove prvaka Hrvatske
Završeno je još jedno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na olimpijskim stazama, a kadeti, juniori i seniori Olimpika su obranili naslove prvaka Hrvatske i napravili sada već niz od 5 godina u nizu.

 Prvenstvo je veslano u dosta teškim uvjetima, velika sparina i visoka temperatura, regatna staza koja godinama nije održavana je bila prepuna lopoča i sve je to znatno otežavalo održavanje utrka no nije omelo naše sportaše u svom naumu da i petu godinu u nizu u Slavonski Brod donesu pobjedničke pehare!

Nastupilo je 14 klubova sa približno 250 sportaša.

Ekipno prva tri kluba po kategorijama:

KADETI

  1. Olimpik
  2. Oriolik
  3. Belišće

JUNIORI

  1. Olimpik
  2. Marsonia
  3. Oriolik

SENIORI

  1. Olimpik
  2. Matija Ljubek
  3. Marsonia

U usporedbi sa proteklom sezonom svi najbolji kadeti Olimpika su prešli u stariju uzrasnu kategoriju te je ove sezone nastupala potpuno nova, mlađa ekipa uglavnom sastavljena od mlađih kadeta. Do posljednjeg dana je čak 6 klubova bilo unutar svega 20 bodova (pobjeda nosi 10 bodova) i posljednji dan prvenstva je bio i više nego uzbudljiv. Mali Olimpikovci osvajaju naslov, a vrijedi istaknuti pojedince Frana Holjevca, Antonia Pavlešina i Elenu Marić.

Juniori su prema očekivanjima uvjerljivo osvojili 1. mjesto, a najuspješniji pojedinci prvenstva su bili David Aračić i Leona Pavlešin.

Seniori su također opravdali ulogu favorita te na krilima sjajnih Antuna Novakovića i juniorke Leone Pavlešin koja je nastupala za seniorke došli do petog uzastopnog naslova.

Zahvaljujemo svim sportašima na njihovom trudu, trenerima Miroslavu Lipovcu, Marku Lipovcu i Vedranu Božiću na velikom angažmanu, logistici kluba koji su tri dana boravili u Zagrebu i pripremali tri obroka dnevno te sve potrebno kako sportašima ne bi ništa nedostajalo: Zlatko Stanić, Evica Stanić, Slavko Lipovac, Ivona Knežević, Vlasta Novaković, Dubravko Novaković i Aspazija Banjan koja je bila i sudac natjecanja, kažu u KKK Olimpik.