Održana prva utrka nove sezone na Tvrđavi Brod
Održana prva utrka nove sezone na Tvrđavi Brod
Već 9 godina za redom nova sezona u Slavonskoj brdsko – biciklističkoj ligi s prvom utrkom kreće na slavonskobrodskoj Tvrđavi.

 Kako je to nakon zimske stanke prva utrka odaziv vozača bio je vrlo dobar te ih se okupilo njih 106 iz Hrvatske, Mađarske, Srbije te BiH. Premda liga ima naziv Slavonska, ona je otvorenog tipa pa je stoga dozvoljen nastup i vozačima iz ostalih krajeva Hrvatske kao i onima iz okolnih zemalja.

Respektabilan broj od 25 klubova iz 3 države okupio se na prvoj utrci na otvorenju nove sezone Slavonske brdsko – biciklističke lige klub. Domaćin i organizator bio je domaći Festung koji je kroz 8 kategorija u kojima se vozilo imao 17 svojih vozača.

Osim klubova s područja cijele Slavonije i Baranje tu su bili predstavnici iz 4 kluba s područja Zagreba, pa iz Novog Marofa i Đurđevca. Od klubova iz BiH najbrojniji bili su iz Prijedora, dok su tu bila 2 kluba iz Banja Luke te iz Laktaša i Tešnja. Što se tiče Srbije na ovo natjecanja došli su klubovi iz Novog Sada i Šida, dok su Mađarske uzdanice bila 2 kluba iz Pečuha. U najjačoj elite kategoriji prvi favorit Matej Skuzin iz Požege opravdao je očekivanja te je premoćno osvojio 1. mjesto.

Iza Skuzina na 6. mjesto plasirao se Brođanin Darko Čop, dok je Bernard Berić iz Festunga bio osmi. U najboljoj od 3 Master kategorije za veterane dominirali su Mađari, pa je tako prvi ciljem prošao Peter Nagy iz Pečuha. U ovoj Master A kategoriji 10. pozicija pripala je Marinku Kožulu iz fomaćeg Festunga.

U Master B kategoriji bilo je 20 vozača, a slavio je Igor Bajser iz Virovitice, dok je od članova Festunga najbolji plasman sa 7. mjestom zabilježio Boris Ćerić. U najstarijoj veteranskoj Master C kategoriji pobijedio je Požežanin Krešimir Pavičić ispred domaćeg vozača Borislava Horvatovića koji je s 2. mjesto polučio najbolji plasman od svih 17 vozača Festunga na prvoj utrci na otvaranju nove sezone.

Među juniorima najviše je pokazao Mirko Budimlić, član Maraton bicikla iz Novog Marofa, dok je kod kadeta slavio Osječanin Luka Kovač ispred Damjana Stupara iz Prijedora.

Među ženama vozilo je 10 vozačica, a najbrža bila je Lucija Jerbić koja vozi za Biker iz Zagreba. U kategoriji sport za rekreativce bilo je 19 vozača, dok je prvi u cilj ušao Amor Mašić iz Prijedora, dok su od članova domaćeg Festunga Leon Ivaniš i Karlo Katinić zauzeli 6.-to, odnosno 7. mjesto. Slijedeća utrka 2. kola SBBL vozi se 29. travnja u Slatini.