Održan 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje za najspremnijeg policajca i policajku
Održan 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje za najspremnijeg policajca i policajku
Danas se na igralištu Nogometnog kluba “Tomica”, pokraj Slavonskog Broda, održao memorijal u znak sjećanja na ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije PU brodsko-posavske "Šimini Anđeli Pakla" Šimu Đamića i kao i na sve pripadnike specijalne policije.

 Policijska uprava Brodsko-posavska je u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova organizirala prvi memorijal "Šimo Đamić" s ciljem očuvanja spomena na hrvatske branitelje, a Memorijal je nešto što će svake godine u slavonskoj ravnici i obroncima Dilj gore okupljati hrabre hrvatske policajce. Ovo natjecanje će hrvatskim policajcima i policajkama biti poticaj da svakodnevno brinu o svojoj fizičkoj spremi koja je jedan od najvažnijih čimbenika pri obavljanju policijskog posla.

Petar Conjar najspremniji je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova.  Za titulu najboljeg morao je trčati, svladavati vodene prepreke, penjati se, orijenitrati u prostoru... Za to mu je trebalo oko 3 sata i dvadeset minuta. 

Isto tako, u sklopu obilježavanja ovog memorijala, jučer su u Gornjoj Bebrini kod spomen obilježja Šimi Đamiću položeni vijenci i zapaljene su svijeće.