Odličan uspjeh KBK Omega na Prvenstvu Hrvatske
Odličan uspjeh KBK Omega na Prvenstvu Hrvatske
Hrvatski Kickboxing Savez je odlučio nastaviti sa aktivnostima nakon pauze od sedam mjeseci uz rigorozno pridržavanje svih epidemioloških mjera.

 Tako je u subotu 17.10.2020. održan drugi krug Prvenstva Hrvatske u Omišu u disciplinama Low kick za seniore, point fighting za mlađe kadete, light contact za starije kadete i kick light  za juniore. Na Prvenstvu je nastupilo 257 natjecatelja iz 48 klubova.

Kbk Omega je imala četiri natjecatelja i svi su se okitili medaljama osvojivši jednu zlatnu, jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

FILIP MIGLES   1. mjesto – PF mlađi kadet  -37 kg. Polufinale dobiva uvjerljivo. U finalu odličan protivnik, izjednačena borba, i Filip u zadnjih pet sekundi osvaja bod koji mu donosi naslov Prvaka Hrvatske. Uspjeh je tim veći jer mu je ovo prvi nastup na državnom prvenstvu.

PETAR MARIJIĆ  2. mjesto – kick light junior  -74 kg. Petar je imao najteži put od naših natjecatelja do naslova vice prvaka Hrvatske. U dosta kratkom vremenu je morao odraditi tri borbe (jedna borba tri runde)  što nije bilo ni malo jednostavno jer zadnje natjecanje je imao prošle godine u prosincu. Prvu borbu dobiva uvjerljivo, dok u polufinalu tek u trećoj rundi okreće pobjedu na svoju stranu. U finalnoj borbi protivnik je bio bolji i moralo mu se čestitati na pobjedi. Petru je ovo debitantski nastup u ovoj disciplini tako da je ovo odličan rezultat.

STJEPAN ANDRIĆ  3. mjesto – light contact  + 69 kg. Na žalost u četvrt finalu mu protivnik mu nije došao. U polufinalu ide na odličnog kadetskog reprezentativca. Ovo je drugi puta da se bore i Stjepan unatoč bolovima u leđima je dao sve od sebe i dobro namučio protivnika tako da se nadamo uskoro i boljem rezultatu.

LEON ŽAJGAR   3. mjesto – kick light  junior  -57 kg –  Kako je Leonu ovo debitantski nastup u kick lightu ne sumnjamo da će s vremenom uspjeh biti još veći.

Ovaj put odličan posao je odradio i mladi trener Adam Hercog koji je pripremao i vodio na natjecanju Filipa Migleša. Dok je ostali dio ekipe u borbama vodio Robert Katušić.

Idući nastup bi trebali imati ako nam Korona dozvoli u Opatiji na Prvenstvu Hrvatske za seniore u Light contactu i kick lightu te juniori u point fightingu.