Obitelj Drozdek stari štagalj pretvorila u moderan dom
Obitelj Drozdek stari štagalj pretvorila u moderan dom
Zanimljiva ideja kako tradicionalni poljoprivredni objekt pretvoriti u moderan obiteljski dom dolazi iz mjesta Živike u Općini Oriovac.

 Portal Agroklub.com donosi priču kako su od staroga štaglja Dalibor i Jelena Drozdek stvorili moderan dom.

"Ideju sam dobio promatrajući štagalj dok sam sa suprugom pio kavu. Nije joj se odmah svidjela, no uskoro je promijenila mišljenje, tako da smo 2012. godine krenuli s radovima koji su trajali punih godinu dana", kaže Dalibor koji je fotografiju preobrazbe štaglja u obiteljski dom objavio na Facebook grupi Majstor u svom domu.

Dalibor ističe da nije znalac po pitanju građevine, ali je pitao za savjete one koji znaju. O radu s gips pločama naučio je najviše gledajući Youtube. Srećom, kaže, tko danas želi nešto napraviti, ima mogućnost putem interneta jednostavno doći do mnogih informacija. Važna je volja i zacrtani cilj.

"Supruga Jelena i ja odradili smo veći dio posla. Fasadu i stepenice pomogao mi je otac, a krov, struju, vodu, centralno grijanje i stolariju smo prepustili stručnjacima. Za unutarnje uređenje zaslužna je supruga", govori.

No, nije sve išlo glatko. Prisjeća se nezgode na gradilištu. 

"Istovremeno su i kod susjede bili građevinski radovi. Naš štagalj je bio povezan sajlom na kojoj je nekad bio kabel za struju i bager sa susjednog zemljišta ju je slučajno zakačio. Ostali smo bez pola zida s prednje strane štaglja. Nas tada nije bilo na gradilištu, ali me susjeda odmah nazvala. Bio sam u totalnom šoku od saznanja da je zid srušen! Srećom, susjedi su popravili štetu i nastavili smo dalje s radovima", navodi i dodaje da je bilo još sitnijih problema, ali da je tako u svakom poslu.

Objekt još nije završen, ali nadaju se da će uskoro biti. Za sada u njemu imaju sobu u galeriji, kupaonicu, dnevni boravak i kuhinju u sklopu. U donjem dijelu smještena je kotlovnica te dvije prostorije koje treba završiti i koje će služiti kao poslovni prostor za OPG.

Više o cijeloj priči možete pronaći na agroklub.com.