Novi smještajni kapaciteti Sveučilišta u Slavonskom Brodu
Novi smještajni kapaciteti Sveučilišta u Slavonskom Brodu
Na najmlađem Sveučilištu u Slavonskom Brodu studira nešto više od 2300 studenata. Svaki početak je težak, pa se tako i brodsko Sveučilište suočava s problemima. Jedan od njih je i smještajni kapacitet.

 No, po tome pitanju, nedavno je stigla dobra vijest.

"Nadzorni odbor Đuro Đaković Grupe jednoglasno je potvrdio da je naša ponuda za kupnju doma zdravlja Đure Đakovića bila najbolja. Radi se od 2600 metara kvadratnih korisnog prostora", objavio je prof.dr.sc. Ivan Samardžić, privremeni rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Velika je ovo vijest i kada se gleda s više strana. Zgrada koja je danas napuštena i u ruševnom stanju, postat će jedan od centara obrazovanja u Slavonskom Brodu.

No, to nije jedina lokacija koju Sveučilište razmatra koristiti u svoje svrhe. U punom jeku su i pregovori oko dijela bivšeg Doma za djecu i mladež u Kumičićevoj ulici.

Privremeni rektor ističe, plan je do 2025.godine povećati broj studenata na gotovo 4000, a da bi se to postiglo, smještajni kapaciteti su ključni. Rektor također dodaje, prostor je ključan i za kvalitetu samog obrazovnog procesa.

Sveučilište radi i na novim studijskim programima ali i na osoblju i profesorima, a sve kako bi studenti iz Hrvatske ali i drugih zemalja prepoznali Slavonski Brod kao sveučilišni grad.