Novaković zbog viroze morao odustati od nastupa na svjetskom prvenstvu
Novaković zbog viroze morao odustati od nastupa na svjetskom prvenstvu
Hrvatska oslabljena otputovala na svjetsko seniorsko prvenstvo!

 Naš najuspješniji kajakaš Antun Novaković zbog viroze koja ga drži gotovo 10 dana morao je odustati od nastupa na svjetskom prvenstvu za seniore koje je ujedno i kvalifikacijsko za olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

U Milano su rano ujutro krenuli Brigita Bakić (Olimpik-Slavonski Brod), Vanesa Tot (Marsonia-Slavonski Brod), Mateja Buriša (Matija Ljubek-Zagreb) i Matea Ljubičić (Jarun-Zagreb).

Sa gore spomenutim sportašicama se put Milana krenuli i treneri Miroslav Lipovac (Olimpik-Slavonski Brod) i Igor Krajina (Marsonia-Slavonski Brod).

Brigita Bakić će nastupiti u olimpijskim disciplinama K1 500m i K1 200m te u neolimpijskim disciplinama K1 1000m i K1 5000m. S obzirom da je ona još uvijek juniorka svi bi bili zadovoljni njenim prolaskom kvalifikacijskih grupa, želja je polufinale, a B-finale bi već bio vrhunski rezultat.

Preostale tri djevojke će nastupiti u kanuu za žene što je nova disciplina u ovom sportu jer do sada su kanu veslali samo muškarci. Iz toga razloga spomenuta disciplina se ne nalazi u olimpijskom programu.