Nova knjiga Ružice Martinović-Vlahović
Nova knjiga Ružice Martinović-Vlahović
Ružica Martinović Vlahović autorica je čiji je dugogodišnji književni rad okrunjen članstvom u Društvu hrvatskih književnika, tako da je danas trenutno jedina književnica iz Slavonskog Broda.

 U uvjetima epidemije koronavirusa neki su radili, drugi odmarali, a Brođanka Ružica Martinović-Vlahović stvarala. Upravo situaciji u kojoj se nitko nije planirao naći posvetila je i nekoliko pjesama objavljenih u sklopu projekta "Književnici na mreži" Društva hrvatskih književnika.

Nakon karijere liječnice, no i iz perspektive književnice koja gotovo uvijek kroz stihove ili prozu obrađuje i duhovni aspekt ističe: u ovoj krizi drago mi je da je dio ljudi ovu situaciju shvatio kao šansu. Negativna strana epidemije je da je izostala, barem za sada, službena promocija njezine najnovije knjge. "Zemaljski i nebeski grad" – tako se zove novo književno djelo Brođanke Ružice Martinović-Vlahović. Svjetlo dana ugledalo je u siječnju, a zbog koronavirusa, službenu promociju još čeka.Ukupno 12 eseja u dvije cjeline zadovoljit će ukuse čitateljske publike koju zanimaju životne, egzistencijalne i esencijane teme čovjeka i ljudskog postojanja, a prema riječima autora pogovora Đure Vidmarovića, svaki esej je pravi književni, teološki pa i politički biser.

Od duhovne poezije, čak i haikua do pripovjedaka, eseja pa do pravih velikih romana – u svim se tim žanrovima već okušala. Ružica Martinović Vlahović do sada je objavila četiri samostalne zbirke poezije, tri zbirke pripovjetki te dva romana. Zastupljena je u brojnim skupnim izdanjima, a dobitnica je brojnih književnih nagrada.