Nogometaši Sloge iz Gromačnika bez imperativa ove sezone
Nogometaši Sloge iz Gromačnika bez imperativa ove sezone
Kao i u prošloj i ovoj sezoni vrlo zanimljive utakmice igraju se u najnižem nogometnom rangu natjecanja u Trećoj ŽNL – centar.

 Nastupa 12 klubova te je zanimljivo da u ligi ima i nekoliko bivših prvoligaških igrača poput Danijela Cesareca i Gorana Rubila koji igraju za Gaj iz Zbjega, dok za Trenk iz Seoca nastupaju između ostalih Zemir Mujčin i današnji trener Marsonije Braslav Ostojić. Utakmice su vrlo izjednačene barem one od klubova koji se nalaze među prvih 5, 6 ekipa, dok se nogometaši Sloge iz Gromačnika nalaze u sredini prvenstvene ljestvice s dvije utakmice manje od ostalih.

U Gromačniku uz nekoliko iskusnijih igrača imaju i svoje domaće mlade snage među kojima se ističe Mihael Gruičić koji nogomet nije počeo trenirati u Slogi, već u limačima Marsonije.

Nogometaše Sloge iz Gromačnika s klupe vodi Bernard Bruelj koji je 3 puta tijekom posljednjih 10 godina vodio Zelene. Najteži poraz u prvenstvu Treće ŽNL – centar Sloga je doživjela sa 6:1 u Zbjegu od Gaja, dok je pobjeda s 3:0 izborena u Banovcima te prošli vikend u Brodskom Vinogorju kod Vinogorca. Po bod je osvojen u Starom Slatiniku protiv Mladosti iz Jakačine Male i na domaćem terenu u susretu s ASK-a iz Gornjih Andrijevaca. U klubu žale za početnim 4:3 porazom u Cigleniku od domaćeg Omladinca.

Prema tome najveći problem Sloge iz Gromačnika uoči svake utakmice je hoće li nastupiti u najboljem sastavu, dok u ovoj sezoni oni nemaju imperativ postizanja velikog rezultata. Za njih je najvažnije da se u Gromačniku i dalje igra nogomet.

Do kraja prvog dijela natjecanja u Trećoj ŽNL – centar ostala su još dva kola, dok će slijedeći vikend Sloga iz Gromačnika na gostovanje u Kanižu kod Posavca, a onda u posljednjem kolu prije duge stanke u Gromačnik dolazi Trenk iz Seoca.