Nextbike: 20 gradova u samo pet godina!
Nextbike: 20 gradova u samo pet godina!
U samo pet godina, Nextbike sustav javnih bicikala osvojio je 17 gradova u Hrvatskoj, među njima je i Slavonski Brod, te tri grada u BiH. Hrvatska je treća zemlja po broju nextbika gradova u Europi, odmah nakon Njemačke i Poljske. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj i BiH broji više od 30.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz. Sustav javnih bicikala značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. Bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika što može potvrditi svatko tko biciklom ide na posao ili fakultet. Sljedeći korak je iskorak u ostale zemlje u regiji, najavljuju pokretači ovog hvalevrijednog projekta.

"Misija nam je prije pet godina bila uvođenje sustava javnih bicikala u javni gradski prijevoz po uzoru na velike svjetske metropole. Taj smo cilj ostvarili, a vizija do 2020. godine nam je integracija svih pružatelja usluga javnog prijevoza putem jedinstvene mobilne platforme. Od pilot projekta u Zagrebu do 20 gradova u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini uz nezapamćen interes novih gradova iz cijele regije, nije loše!“, istaknuli su pokretača projekta, Krešimir Dvorski i Ante Gustin, na konferenciji za medije u utorak, 15. svibnja.

 
Donedavno alternativa, danas mainstream
 
Nextbike spremno čeka nove gradove i tvrtke koji ulažu u održivu mobilnost i kontinuirano ulaže u nove tehnologije i unapređenje korisničkog isukstva. 30.000 registriranih korisnika u regiji, uz otvaranje novih stanica u postojećim i novim gradovima, uskoro će postati kritična masa u kreiranju svijesti cijele javnosti. Razlozi se nameću sami: održiva mobilnost, porast ekološke osviještenosti građana, korištenje javnih bicikala, carsharing i slične usluge konačno postaju „mainstream“. Nije više toliko fora paliti automobil od kuće do kafića. Vožnja bicikla podiže razinu endorfina, smanjuje stres, a brojne su ljubavi također rođene na dva kotača.
 
Kako se koristi nextbike i koje pogodnosti donosi novi cjenik
 
Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz, a jednom registrirani korisnik za samo 200 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 150 gradova u svijetu! Za turiste tu je 7-dnevni paket za samo 100 kuna, a Pay As You Go opcija omogućuje najmove bicikala u trajanju do 30 minuta za samo 5 kuna. 
 
Nextbike rođendanski poklon za sve korisnike
 
Kako bi što šira javnost prepoznala prednosti sustava javnih bicikala, Nextbike od 16. do 31. svibnja svim korisnicima poklanja 50% popusta na godišnju pretplatu. Umjesto redovnih 200 kuna, tijekom ove rođendanske akcije godinu dana moći ćete voziti za samo 100 kuna. Dodatna motivacija za početak vožnje biciklom je i predivno proljetno vrijeme. Sve što je potrebno je poslati svoje ime, prezime i broj mobitela na info@nextbike.hr najkasnije do 31. svibnja.
 
Ova mikro startup tvrtka niže priznanja za svoj rad. Studenti četiri godine zaredom Sustav javnih bicikala smatraju najboljom malom tvrtkom po društveno odgovornom ponašanju i ekologiji. Sustav javnih bicikala proglašen je i najboljim startupom zelenog gospodarstva 2014. godine i nositelj je prestižnog Green Mark certifikata za izvrsnost. Dvostruki su dobitnici DM Green City nagrade za poseban doprinos zaštiti okoliša. Ministarstvo poduzetništva nagradilo ih je bespovratnom potporom za proširenje mreže stanica s javnim biciklima i česti su gosti poslovnih skupova fokusiranih na društveno odgovorno poduzetništvo, zelene tehnologije i zaštitu okoliša. Za 2014. i 2016. godinu osvojili su i nagradu Hrvatske udruge poslodavaca za brigu o okolišu. U 2015. godini dobili su priznanje za najbolju marketinšku kampanju hrvatskog zelenog gospodarstva.