"Nema Đuro Đaković više prilike ugovarati bilo što a da to za Đuru Đakovića nije dohodovno!"
"Nema Đuro Đaković više prilike ugovarati bilo što a da to za Đuru Đakovića nije dohodovno!"
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas je bio u radnom posjetu Đuri Đakoviću.

 Povod je odobrenje potpore za sanaciju od Europske komisije za dodatnih 150 milijuna kuna čime će iznos državnih jamstava za Đuru Đakoviću ukupno iznositi ukupno 300 milijuna kuna ili 40 miljiuna eura.

O svemu tome iza zatvorenih vrata Uprava Đuro Đaković razgovarala je danas s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom. Prvih 150 milijuna kuna utrošeno je za deblokadu računa, isplatu plaća i djelomično pokrivanje troškova dobavljača. A drugih 150 milijuna kuna ide za restrukturiranja i stavljanje tvrtke na pravi put unutar kojega više neće biti prilike najavljuje ministar, tražiti bilo kakvu državnu potporu.

Novi put oporavka posrnulog industrijskog diva Uprava vidi u novim poslovima, konkretnim ugovorima, povećanju produktivnosti, smanjenju troškova. A ministar Horvat ističe:  Đuro Đaković više nema prilike ugovarati bilo što, a da to za tvrtku nije dohodovno, poručio je iz Slavonskog Broda. S tom novom filozofijom tvrka ide u restrukturiranje i pronalazak strateškog partnera. 

>