Navečer poraz Bensica, ujutro pobjede!
Navečer poraz Bensica, ujutro pobjede!
Kako to već biva u natjecateljskom životu ŽKK Brod na Savi nižu se događaji.

 Krenimo redom od utakmice u petak navečer A2 lige gdje su najstarije Bensice u Osijeku krenule u svoju 10. sezonu, nažalost porazom.

KK Mursa - ŽKK Brod na Savi 65:44 (15:17, 20:11,9:7, 21:9)

Bila je to utakmica puno drugačija nego ona prije 2 tjedna kada je Mursa riješila utakmicu već u 1. četvrtini. Ovaj put Bensice otvaraju puno bolje utakmicu i dobrom obranom i preciznim šutom ostvaruju +6 (11:17) no do kraja domaće smanjuju i 1. četvrtina završava vodstvom naših cura 15:17 i u drugoj četvrtini Brođanke pokazuju da misle ozbiljno, pa su se potom svi u dvorani uozbiljili i domaće cure polako hvataju konce igre, a gostujući trener sredinom 2. četvrtine u 2 minute zarađuje 2 zaslužene tehničke pogreške, pa je od strane sudačkog para poslan izvan dvorane. Bez obzira na male poteškoće gošće se i dalje ne misle predati pa je na poluvremenu +7 za domaće. Bensice vodstvo u trećoj podižu i na +9 da bi se utakmica slomila u zadnjoj četvrtini kada Bensice potpuno ostaju bez snage pa ih Mursa zasluženo pobjeđuje na kraju uvjerljivih +21.

Velika je i dobra novost za svijet košarke da se na parketu iznova pojavila Sena Pavetić i pokazala kako još uvijek može odigrati izvanredno, te je s 15 poena i pregršt skokova značajno pridonijela pobjedi Murse. Uz Senu odlične i Šimunić 15p i Kujundžić 10p, kod gošći tek 4 strijelca od kojih se posebno u prvom dijelu istaknula Edita Poljac sa 18p, uz nju odličnu igru pružila je Nika Kurdija sa 10p i puno energije uložene u skokove i igru u obrani, Tonka je pomogla sa 10p a Marija sa 6p, no i ostale cure su dale sve od sebe i pokazale da su pravi tim. No utakmica je odigrana, valja iz poraza izvući pouke i ići dalje.

Nakon što je večer donijela poraz, u jutro osmijeh na lice su donijele one najmanje. Naime u Dardi je jučer igran Basket4kids turnir za regiju Istok gdje su naše curke odigrale tri izvrsne utakmice i ostvarile 3 pobjede te 1. mjestom osigurale nastup na završnom Final Four turniru koji se imade održati u travnju kada će domaćin u Rijeci biti Kastav.

Prva utakmica turnira je bila u rano jutro 09,00 sati:

ŽKK Brod na Savi - KK Vinkovci 18:16

Bensice kreću odlično i ostvaruju 8:2 u prvoj četvrtini, no potom pomalo posustaju no unatoč svemu nepunih 4 minute do kraja imaju velikih 14:6 no tada počinje drama. Uporne Vinkovčanke se ne predaju i do kraja uspijevaju izjednačiti te utakmica odlazi u produžetak, u kojem opet nema pobjednika i tek u drugom produžetku hrabre Bensice čupaju zasluženu pobjedu.

U drugoj utakmici cure se oslobađaju i dominiraju protiv simpatičnih Županjki od početka do kraja za konačnih

ŽKK Brod na Savi - KK Županja 28:8

Treća utakmica je odlučivala o prvaku, a bio je to i gradski derbi ovaj put igran u Dardi, gdje su najmanje Bensice opet odigrale odlično i ostvarile sigurnu pobjedu

ŽKK Brod na Savi - KK Brod 27:11

Još jednom su mlade Bensice pokazale kako se Brod na Savi ne treba brinuti za budućnost i samo su nastavile niz svojih prethodnica koje su ove godine igrale 3 Final Foura u službenim natjecanjima i ponudile 5 igračica za hrvatske reprezentacije. Biti će i među ovima malenim takvih talenata koje će krenuti stopama svojih odličnih prethodnica, no moraju znati da je put zahtjevan i iziskuje puno truda i odricanja na koje su vjerujemo spremne.

Kadetkinje su več danas rano ujutro otputovale u Mađarsku u Pečuh na turnir i nadamo se dobrim vijestima iz toga nam dragog grada.

Brod na Savi plovi dalje punim jedrima u nove košarkaške avanture!

izvor: ŽKK Brod na Savi / Facebook