Nastavljaju se radovi na budućoj zvjezdarnici
Nastavljaju se radovi na budućoj zvjezdarnici
Vanjski radovi na rekonstrukciji i prenamjeni zapadnog dijela sjevernog kavalira u Tvrđavi Brod privode se završetku.

 Konkretno, završeni su betonski i armirano betonski radovi na krovu, ali i u unutrašnjosti objekta, dok su pri kraju zidarski radovi na sjevernom i južnom pročelju kao i kamenarski radovi na vanjskim prozorima južnog pročelja. Osim navedenog, završeni su i bravarski radovi te se krenulo s ugradnjom vanjske stolarije. Usporedno s vanjskim radovima izvode se i unutrašnji radovi ugradnje strojarskih i elektroinstalacija te žbukanje zidova.

Nakon provedenih vanjskih radova, u narednom periodu izvođač radova intenzivnije će se posvetiti uređenju interijera. Stoga će se u prizemlju objekta izvesti toplinska i hidroizolacija te nakon toga cementni estrih. Završetkom žbukerskih radova na katu, pristupit će se izvođenju suhomontažnih radova. Tijekom uređenja interijera izvodit će se radovi i na krovu Tvrđave gdje će biti smještene strojarnice i prostor buduće zvjezdarnice.

Rekonstrukcija i prenamjena zapadnog dijela sjevernog kavalira odvija se u sklopu europskog projekta „Obnova Tvrđave – infrastrukturni radovi“, a njegovim će dovršetkom taj dio Tvrđave biti prenamijenjen u edukativno-multimedijalni centar u kojemu će, između ostaloga, biti smještena i zvjezdarnica s pomičnim krovom i tri terenska teleskopa.