Naslovi iz Sikirevaca idu u Prelog i Gundince !
Naslovi iz Sikirevaca idu u Prelog i Gundince !
Škola nogometa Općine Sikirevci organizirala je 1. Ljetni turnir mlađih kategorija. Za prvu godinu odlučili su se za uzraste limača i mlađih pionira, dok je u obje kategorije ukupno bilo 12 ekipa, odnosno po 6 u svakoj kategoriji. Tako je kod limača naslov pobjednika otišao u Prelog, a kod mlađih pionira u Gundince, dok je Amater poražen u oba finala.

 U Školi nogometa Općine Sikirevci u 6 kategorija imaju oko 100 polaznika računajući tu i limače koje u Jarugama vodi Ivo Radovanović. On s ovom kategorijom limača, ali i limačića radi i u Sikirevcima. Za juniore koji su naravno najstariji zadužen je igrač seniorske momčadi Sikirevaca Adam Živić. Mlađi pioniri su kod Damira Majhena, dok bi od jeseni trebali krenuti i s kategorijom Starijih pionira.

Uz domaćina od klubova iz Slavonskog Broda nastupio je Amater, dok su tu bile ekipe s istoka županije iz: Gundinaca, Vrpolja, Slavonskog Šamca, Velike Kopanice te gosti iz Kuševca i Preloga. Upravo limače Mladosti iz Preloga vodi Ivan Jarić koji je rodom iz Sikirevaca te je to glavni razlog zašto je ovaj klub iz Međimurja došao na turnir.

Ivan Jarić u svojoj ekipi ima Tea Zadraveca koji je rodbinski povezan s Robertom Jarnijem i kojeg je nedavno u svoje redove doveo Varaždin premda je imao ponudu Dinama. Jednako tako od djevojčica tu je 12.-to godišnja Ena Madić koja je iznimno talentirana te ju žele ženski klubovi od Osijeka pa do Splita.

Uz domaću Školu nogometa Općine Sikirevci i Torpedo iz Kuševca jedini je ekipe u obje kategorije u koje se igrao turnir imao slavonskobrodski Amater.

Svih 6 klubova, dakle njih ukupno 12 u prvom dijelu natjecanja u svakoj od kategorija bili su podijeljeni u dvije skupine po 3. Nakon razigravanja po dvije najbolje išle su u polufinala. Kod limača koji su 2010. godište i mlađi u susretu za 1. mjesto Mladost iz Preloga koju vodi Ivan Jarić nadigrala je Amater s 5:1. Spomenuti Teo Zadravec postigao je 4 gola te je pokazao zašto je interes za njega pokazao Dinamo. Za 3. mjesto kod limača Torpedo iz Kuševca je s 2:0 pobijedio Školu nogometa Općine Sikirevci. U kategoriji mlađih pionira koji su 2008. godište i mlađi u finalu je ponovno bio Amater koji je i ovoga puta poražen, ali sada s 1:0 golom Simona Kneževića od Gundinaca. Za 3. mjesto je domaćin sa 4:1 nadigrao Posavinu iz Velike Kopanice.