Napreduju radovi na obnovi kuće Brlić
Napreduju radovi na obnovi kuće Brlić
Odabrani izvođač radova je započeo s izvođenjem radova na obnovi kuće Brlić.

 Prošli tjedan je iznesen sav antikni namještaj iz kuće, a ovoga tjedna se radilo na pripremnim radovima. Obijala se žbuka u podrumu i prvom katu, čistile su se sljubnice zidova podruma i prvoga kata, probijao se otvor u podrumu te se vršio iskop sondi temelja podruma, demontaža vrata prizemlja i prvog kata te parketa prvoga kata, a pregledane su i instalacije struje, vode i kanalizacije.

U prvoj fazi projekta realizirat će se rekonstrukcija Kuće Brlić, a kasnije slijedi opremanje predmetnog objekta multimedijalnom i informatičkom opremom, hologramskim projekcijama, namještajem te ostalim interijerom.

Za izvođače radova odabrana je tvrtka MONTE-MONT d.o.o., a ugovorena vrijednost radova je 13.922.213,80 kn bez PDV-a odnosno 17.402.767,25 kn s PDV-om. Projekt predviđa Infrastrukturni zahvat na površini od 1.404,73 m2 kojim će se rekonstruirati Kuća Brlić u interaktivni kreativni centar. U sklopu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Integrirani program - Interpretacijski centar Ivana Brlić Mažuranić“ osigurana su sredstva kojima Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program: Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. sufinancira izvođenje radova rekonstrukcije Kuće Brlić.