Najbolji napad lige protiv najbolje obrane sutra u Belišću
Najbolji napad lige protiv najbolje obrane sutra u Belišću
Pred nogometašima u Trećoj ligi ostalo je još samo jedno kolo nakon kojeg će uslijediti zimska stanka sve do početka ožujka slijedeće godine.

 Od prošlog kola poznato je da će na 1. mjestu prezimiti jesenski prvak Marsonia koju sutra čeka najteže gostovanje do sada kod drugoplasiranog Belišće. U Novu Gradišku kod Sloge dolazi Bedem iz Ivankova, dok će Oriolik prvi dio sezone zaključiti sutra od 13,30 u Oriovcu protiv Vukovara koji se nalazi na posljednjem mjestu.

Prije početka prvenstva Treće lige – istok mnogi su Belišće vidjeli kao prve favorite. Oni su cijelu jesen bili pri vrhu, ali nikako nisu uspijevali doći na vodeću poziciju nakon što su poraženi u: Kutjevu, Čepinu, Požegi i neočekivano u Vukovaru od Vuteks Sloge. S druge strane je Marsonia igrala dobro i osvajala bodove te je Belišću pobjegla na 4 boda prije njihovog međusobnog susreta u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva. Nitko se među Bijelo – crnima nije mogao nadati da će momčad trenera Braslava Ostojića nakon 14. kola biti bez poraza u ligi pa niti on sam.

A u budućnosti nogometaše Marsonije sutra čeka najteže gostovanje do sada u Belišću kod ekipe koja se nalazi na 2. mjestu na ljestvici sa 4 boda iza njih. Cijelu jesen trener Ostojić imao je gotovo sve igrače na raspolaganju s obzirom da nije bilo težih ozljeda. Zbog kartona se znalo događati da po 1 igrač nedostaje, ali nije bilo većih izostanaka.

Na svom terenu Belišće ove jeseni od 6 utakmica ima sve pobjede, dok su 3 izborili na gostovanjima. Prema tome radi se o vrlo jakoj i kvalitetnoj ekipi koja ima najbolji napad u ligi koji je postigao 36 golova. S druge strane Marsonia ima najbolju obranu u natjecanju koja je primila samo 7 golova u 14 utakmica te će sutra u Belišću biti na velikoj kušnji.

Sva nadanja trenera Ostojića da neće imati ozljeda nisu se ostvarila. Nakon Vuteks Sloge ozljedu je zaradio Mirza Jašarević koji neće igrati u Belišću, dok je dobra vijest da pravo nastupa ima povratnik s Malte Nemanja Prodanović koji će biti na raspolaganju. Do sada su Bijelo – crni pokazali da dobro igraju u gostima pogotovo ako se protivnik želi nadigravati s njima što će Belišće sigurno htjeti jer oni žele biti prvi koji će Marsoniji nanijeti poraz u prvenstvu.

Prema tome ljubitelje nogometa jamačno sutra u Belišću očekuje dobra utakmica između dvije najbolje ekipe u ovom natjecanju. Domaćin ima imperativ, dok ga Bijelo – crni nemaju budući su  od ranije osigurali prvu poziciju preko zime.