Na raspolaganju sredstva iz 2.4 milijarde eura vrijednog Programa ruralnog razvoja
Na raspolaganju sredstva iz 2.4 milijarde eura vrijednog Programa ruralnog razvoja
Od svibnja prošle godine i hrvatskim su poljoprivrednicima na raspolaganju sredstva iz Programa ruralnog razvoja vrijednog oko 2.4 milijarde eura.

 Tijekom prošle godine objavljeno je ukupno 16 natječaja, a iz ministarstva poljoprivrede ističu veliku zainteresiranost poljoprivrednika. I to posebno za mjere 4. Županijski Centar za tehnološki razvoj ima dugogodišnje iskustvo u savjetovanju, pripremi i provedbi projekata iz područja ruralnog razvoja i poljoprivrede. U tome im pomaže veliko iskustvo u pripremi projekata IPARD programa u sklopu kojega su prijavili 30 projekata vrijednosti 20 milijuna eura.

Zbog opsežne dokumentacije i troškova koje nose prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja, mnogi poljoprivrednici su u dvojbi prijaviti se na natječaj ili ne. Iz CTR-a ističu da je kompleksnost prijave u prikupljanju dokumentacije no i korespodenciji s nadležnim institucijama. Što se tiče programa prijavljenih iz županijskog CTR-a odnose se većinom na ulaganja u proizvođačke kapacitete iz sektora  peradarstva, svinjogojstva, prerade voća i povrća te povrtlarstvu.