Na 13. Danu palačinki SBTV-a za Marina Jankovića prikupljeno više od 15 tisuća kuna
Na 13. Danu palačinki SBTV-a za Marina Jankovića prikupljeno više od 15 tisuća kuna
Gledatelji Slavonskobrodske televizije ponovo su pokazali dobro srce i u nikada većem broju podržali darovnu akciju SBTV povodom Dana palačinki.

 Ove godine sredstva su se prikupljala za oporavak 21-godišnjeg Marina Jankovića iz Oriovca koji je veljači 2018. godine pretrpio je infarkt kralježnične moždine. Riječ je o vrlo rijetkoj dijagnozi koja je Marina u potpunosti onesposobila za normalan život. Uslijed infarkta izgubio je motoriku cijelog tijela zbog čega je prvih mjeseci bio u potpunosti vezan za krevet. Danas je stanje nešto bolje, uspio je vratiti dio funkcije nogu dok je i dalje u teškom stanju gornji dio tijela. Obzirom da napredak i Marinov oporavak isključivo ovisi o kvaliteti rehabilitacije, obitelji Janković svaki oblik financijske pomoći dobro je došao. Država financira tek 21 dan godišnje boravka u toplicama, a upravo je taj oblik pomoći Marinu najkorisniji. Trenutno obitelj plaća privatne fizioterapeute, ovisno o količini sredstava s kojima raspolaže.

SBTV je ove godine odlučio pomoći upravo Marinu kako bi si mogao osigurati više vremena na rehabilitaciji. Tako su sva sredstva prikupljena ove godine bila za ovu svrhu. 

Slavonskobrodski restorani Grozd, Onyx, Lotos i Zdenac te hoteli Art i Savus i ove godine su donirali palačinke, a voditelji i novinari SBTV-a na Gradskoj tržnici ih dijelili u zamjenu za donacije građanima koji su se danas odazvali u velikom broju te je prikupljen rekordan iznos od 15183 kuna, a donirano je i 150 eura.

Akciji se i ove godine pridružila i Obrtnička škola u Slavonskom Brodu, učenici i nastavnici su ispekli su 300, a ukupno je bilo 900 palačinki.

Slavonskobrodska televizija se zahvaljuje svima koji podržali ovu akciji i tako pomogli mladiću u njegovu oporavku.