Mladost u Sibinju bolja od Željezničara
Mladost u Sibinju bolja od Željezničara
Jedna od zanimljivijih utakmica 7. kola u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega odigrala se u Sibinju između domaće Mladosti i slavonskobrodskog Željezničara.

 Oba kluba prije međusobnog ogleda nalazila su se u gornjem dijelu na prvenstvenoj ljestvici, Sibinjci na 5.-om, a Brođani na 6. mjestu te je razlika između njih bila samo 1 bod. Nakon što je domaća ekipa trenera Dinka Rosandića došla do pobjede s 2:0 razlika između Mladosti i Željezničara u bodovima otišla je na 4.

Utakmica između sibinjske Mladosti i slavonskobrodskog Željezničara bila je tvrda s malo velikih prigoda na obje strane. Radi se o momčadima koje se jako dobro poznaju. Tako je nekoliko domaćih igrača ranije igralo za Ljubičaste poput vratara Juraja Barukčića, pa Miroslava Stefanovića, Josipa Mijića i najnovijeg pojačanja iskusnog Berislava Brnjića. Sastav trenera Dinka Rosandića iskoristio je dvije dobre situacije iz kojih su postigli golove koji su im donijeli pobjedu s 2:0. S druge strane mlada ekipa Željezničara imala je svojih prigoda, ali je momčad Borisa Brice i dalje bez osvojenog boda na gostujućim utakmicama.

Vrlo brzo već u 4. minuti Mladost je došla u vodstvo. Berislav Brnjić je dobro ubacio pred gol, a u gužvi se najbolje snašao Ilija Vrbanić koji je poentirao za 1:0. Ta početna prednost Sibinjcima je dala sigurnost u igri, dok su gosti s Livade imali 2 pokušaja prvo preko Petra Brice, dok je nešto kasnije u 36. minuti svoj udarac iskušao i gostujući stoper Filip Barukčić koji je nakon gužve šutirao preko domaćeg gola na kojem je njegov mlađi brat Juraj. Do kraja prvog poluvremena domaći su imali dvije dobre prigode. U 40. minuti je lopta prošla ispred gostujućeg gola, došla na drugu vratnicu na kojoj je bio Josip Mijić, ali je Tomislav Knežević branio prvu vratnicu. Samo dvije minute nakon toga kapetan Sibinjaca Abramović i najbolji klupski strijelac Stefanović odigrali su dobru akciju nakon koje je završnica pripala Gavranu, međutim, njegov dobar i precizan udarac, vratar Knežević izvadio je iz donjeg lijevog kuta. U drugom poluvremenu sastav iz Sibinja u 63. minuti udvostručio je svoju prednost. Juraj Barukčić je ispucao dugačku loptu, a pogrešku u gostujućoj obrani iskoristio je Anto Gavran za 2:0. Mogao je Željezničar u 80. minuti smanjiti na 2:1 nakon što je Luka Dubac ubacio pred, ali Lukas Kovačević nije dobro zahvatio loptu. Ubrzo je Jure Ilakovac pokušao ugroziti Barukčića nakon dobrog prodora, ali je domaći vratar bio na mjestu. U posljednjih 5 minuta gostujućem golu zaprijetio je Katušić, kao i u 90.minuti Vukšić, ali oba udarca nisu išla u okvir gola na kojem je u završnici bio pričuvni vratar Fabijan Lazarić.

Za sibinjsku Mladost ovo je bila 4. pobjeda u prvenstvu za plasman na 3. mjesto te imaju isti broj bodova kao i drugoplasirani Svačić iz Starog Slatinika. Željezničara je treći poraz u sezoni spustio na 9. mjesto te Ljubičasti imaju 10 bodova koje su sve osvojili na svom stadionu.