Misna slavlja u znaku molitve za obitelji, središnje predvodio Domagoj Matošević, rektor svetišta u Mariji Bistrici
Misna slavlja u znaku molitve za obitelji, središnje predvodio Domagoj Matošević, rektor svetišta u Mariji Bistrici
Brojni vjernici sa svih strana Slavonije i danas su hodočastili u marijansko svetište u Slavonski Brod. Osmi u svibnju – dan čašćenja Gospe Brze Pomoći proslavljen je u ozračju nadolazećeg Svjetskog dana obitelji te za jesen najavljenoga Nacionalnog susreta obitelji, a središnje hodočasničko misno slavlje predvodio je prečasni Domagoj Matošević, rektor Nacionalnog marijanskog svetišta Majke Božje u Mariji Bistrici.
Obitelj je temelj svakog društva. Iz obitelji nastaje život, ona je prva škola odgoja i formacije svakog čovjeka. Bez zdravih obitelji ni jedno društvo ne može biti dobro i uspješno.  Danas su obitelji u Hrvatskoj suočene s brojnim izazovima, ponajviše egzistencijalnim – naglasio je prečasni Domagoj Matošević te pozvao na neprestano i neumorno zauzimanje za obitelji, za blizinu onima koji su u bračnoj krizi, koji su pred kušnjama svoga zajedništva, te na molitvu za obitelji. Tim više,  što je pred nama, točnije  15. svibnja i Svjetski dan obitelji. A Crkva u Hrvata priprema se i za Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u rujnu u Solinu.

Pravi apostol obitelji u Crkvi u Hrvata bio je blaženi Alojzije Stepinac, čija se 120. obljetnica rođenja upravo navršava danas, 8. svibnja, pa su vjernici svoje molitve predavali i u njegov zagovor.