Mili Bože, svi pjevaju lipo! - Smotra folklornih pjevačkih skupina u Kobašu
Mili Bože, svi pjevaju lipo! - Smotra folklornih pjevačkih skupina u Kobašu
Ovoga vikenda, 26. listopada 2019. godine nastavljaju programi ovogodišnjeg 55. Brodskog kola i to sa 24. Smotrom folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije.

 Smotra će se ove godine održati u Slavonskom Kobašu uz suorganiziranje KUD „Matija Gubec“ koji će ovaj program organizirati sa glavnim organizatorima svih programa Brodskog kola, Folklornim ansamblom Broda. Članovi programskog odbora Brodskog kola su ovome programu odredili ime „Mili Bože, svi pjevaju lipo!“, a također je određeno i dogovoreno da će biti nagrađena najbolja počimalja i najbolji počimać na ovoj smotri,  prosudbeno povjerenstvo će izabrati pet najkvalitetnijih skupina koje će Brodsko-posavsku županiju predstavljati na regionalnoj smotri pjevačkih skupina Slavonije Baranje i Srijema „Alaj pjevam i pjevati znadem“,  koja će se održati u travnju 2020.god. u KKD Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu već kao jedan od programa 56. Brodskog kola.

U subotnjem programu u Slavonskom Kobašu će sudjelovati 15 folklornih pjevačkih skupina sa područja naše županije, a dok posjetitelji u dvorani budu čekali rezultate povjerenstva, bit će prilika da uživamo i od srca se nasmijemo Monodrami „Baba Klara Tamburova“ za koju je tekst napisao Zvonimir Toldi, prof. dok će u ulozi Babe Klare Tamburove nastupiti Irena Matković, program će se održati u društvenom domu sa početkom u 18,00 sati.