Matej Pudić predstavio program Domovinskog pokreta za grad Slavonski Brod
Matej Pudić predstavio program Domovinskog pokreta za grad Slavonski Brod
Jučer je u prostorijama HVIDRA-e predstavljen Izborni program Domovinskog pokreta za Slavonski Brod.

 Predstavljanju su nazočni Matej Pudić, kandidat DP-a za gradonačelnika, te nekolicina kandidata sa liste za vijeće grada; Dubravka Lipovac Pehar, kandidatkinja za dogradonačelnicu, Luka Pongračić, Ivan Bančić, Anto Mrvelj i Nikola Barišić. Program naziva "5 do 12" predstavio je Matej Pudić, koji je istaknuto osnovne smjernice i načela budućeg djelovanja Domovinskog pokreta na razini Grada.

- Rad javne uprave i s njime povezana javna potrošnja mora biti isključivo u službi poboljšavanja kvalitete i uvjeta života svih građana grada Slavonskog Broda. 

Smanjenje udjela proračunske potrošnje, smanjenje parafiskalnih nameta i porezne presije nužno je kako bi se pomoglo rastu. gospodarstva, privatnog sektora i većim prihodima kućanstava.

Ustrojavanje novog sustava revizije potrebno je radi nemilosrdne i učinkovite borbe protiv rak rana našega društva, a to su korupcija, ratno profiterstvo, privatizacijski i gospodarski kriminal, klijentelizam i nepotizam.

Decentralizacija gradske uprave i financija te ostvarenje ekonomski održivog sustava upravljanja gradom i gradskim četvrtima doprinijet će načelima dobre vladavine.

Prilikom planiranja poreza ili bilo kojih drugih financijskih obveza na umu treba imati prvenstveno dobrobit i financijsko rasterećenje građana grada Slavonskog Broda – njihovi troškovi moraju padati.

Promoviranje privatnog poduzetništva u svim segmentima društva kao promjene paradigme bujanja javnog sektora, zbog socijalističkog tipa upravljanja i porasta broja građana koji ovise o plaćama iz javnih izvora.

Digitalizacija javnog sustava, potpuno transparentno trošenje javnoga novca, cjelovito informatičko i podatkovno integriranje istog.

Nastavak i promjene postojećih programa koji trebaju pomagati obiteljima, naročito onima s djecom.

Sustav odgoja i obrazovanja koji se mora temeljiti na dobrim iskustvima hrvatskog školstva, ali i na korištenju pozitivnih iskustava zemalja koje prednjače u kvaliteti obrazovanja.

Sloboda znanstvenog, istraživačkog i izumiteljskog rada te uključivanje znanstvene zajednice u svekoliki tehnološki, ekonomski i društveni razvoj.

Posebna briga o dostojanstvu hrvatskih branitelja.

Dostupniji sport za stanovništvo, prvenstveno mlade, putem financijskih olakšica, vaučera, sufinanciranih liječničkih pregleda i veće dostupnosti sportske infrastrukture u svim dijelovima grada Slavonskog Broda, istaknuo je Pudić.

Cilj Domovinskog pokreta na predstojećim izborima je ostvariti dobre izborne rezultate, dati priliku mladima da se dokažu, a iskusnim da ih usmjeravaju. Na kraju predstavljanja Programa i kandidata s liste, poslan je poziv svim građanima da se u što većem broju odazivu na izbore i iskoriste svoje pravo glasa.