Marsoniji odbijena licenca za 2. HNL u prvom stupnju
Marsoniji odbijena licenca za 2. HNL u prvom stupnju
Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2020./21. godinu za Uefina klupska natjecanja, uključujući UEFA Ligu prvakinja, te natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL.

 Za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku „A“ i „B“ iz pet skupina kriterija, a to su Sportski, Infrastrukturni, Administracije i stručnog osoblja, Pravni i Financijski.

Za dobivanje licence za igranje u 2. HNL prijavio se i slavonskobrodski NK Marsonia. Prvaku Treće HNL-istok odbijena je licenca za 2. HNL iz razloga što nedostaje nekoliko kriterija potrebnih za dobivanje licence za igranje na stadionu Stanko Vlainić - Dida u Slavonskom Brodu. Kako doznajemo, velika većina kriterija, i to od 140 stavki Marsonia je zadovoljila, dok su najveći problem svlačionice stadiona na Livadi koje treba urediti u skladu s infrastrukturnim kriterijima Saveza. Brođani su dobili rok od tjedan dana od sljedeće srijede 27. svibnja do 10 sati prijave jesu li svlačionice uredili ili dokaz da će one do početka prvenstva biti uređene.

Od ostalih trećeligaša navedimo da je licencu dobio prvak skupine Jug NK Junak iz Sinja te drugoplasirana ekipa istočne skupine NK Belišćem, što znači da ako Bijelo-crni ne dobiju licencu ni u drugom stupnju, njihovo mjesto u kvalifikacijama popunit će klub iz grada papira.

Cijelu odluku Saveza možete pročitati na linku ovdje.