Marsonia i Čepin odigrali bez golova
Marsonia i Čepin odigrali bez golova
Na proslavi 32. rođendana navijačke skupina Legija nogometaši Marsonije na domaćem terenu protiv Čepina u 9. kolu Treće lige – istok nisu uspjeli zabilježiti pobjedu te je završilo bez golova 0:0.

 Bez obzira što više od 600 gledatelja nije vidjelo pogodak, utakmicu je obilježilo nekoliko promašenih prigoda na obje strane. Gosti su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje, ali su se uspjeli obraniti, dok na kraju mogu žaliti za propuštenim prigodama jer su vrlo lako sa Stadiona uza Savu mogli odnijeti sva 3 boda. Jedino dobro za Bijelo – crno u ovom susretu je što su svoju mrežu sačuvali netaknutom te u 5 domaćih susreta u ovoj sezoni imaju gol razliku 10:0. Zato su nogometaši Čepina prvi koji su u ovogodišnjem prvenstvu uzeli bod Marsoniji na njenom terenu koji su zaslužili.

Odmah od početka Marsonia je htjela kao i protiv Đakovo Croatije na brzinu postići gol, međutim, u 3. minuti Bundavica je previše čekao te je imao nekoliko rješenja, ali nije iskoristio dobru situaciju iz koje se moglo i moralo učiniti više. Samo 2. minute nakon toga Sivrić je poslao dobro loptu pred gol, ali je pokušaj Križanovića ukrotio vratar Čepina Domagoj Jukić. Novu veliku prigodu za domaće nije u 16. minuti iskoristio Jašarević kojeg je proigrao ponovno Sivrić, ali je napadač iz Zvornika šutirao malo iznad gola. Ostaje dojam da se Jašarević puno namještao i tako je propustio dobru prigodu za vodstvo Marsonije. Nakon toga domaći su stali i više nisu prijetili Jukiću, a onda je Čepin u 43. minuti ostao bez svog najboljeg igrača Luke Agatića koji je zaradio drugi žuti karton. Odmah u 1. minuti nastavka Brkić je u prigodi za Bijelo – crne, ali je nakon gužve pred golom Čepina šutirao preko gola. Gosti su u 53. minuti imali veliku prigodu za vodstvo kada se Gregić sam sjurio prema mladom vrataru Marsonije Iličeviću koji je sjajno reagirao i spasio svoju momčad neugodnosti. Odmah u sljedećem napadu Bundavica je na drugoj strani mogao kazniti taj promašaj, ali je Jukić i dalje siguran na golu Zelenih. Imao je Sivrić u 68. minuti novu dobru situaciju za Marsoniju, ali ju nije pretvorio u vodstvo. Domaći sve više stišću goste pred njihov gol i traže pogodak, pa je tako Maksimović u prigodi u 78. minuti na ubačaj Sivrića, ali je Jukić pun samopouzdanja te sve zaustavlja. Minutu nakon toga Križanović šalje dobru loptu pred gostujući gol, ali iskusni Mišić kasni koju sekundu poslati loptu u mrežu. Gostima domaći ne daju zraka i pritisak je sve veći pa tako u 86. minuti nakon gužve Mrvelj pogađa gredu od koje se lopta odbila do Maksimovića koji ju šalje preko gola. Minutu prije isteka regularnog vremena Matoković je za Čepin krenuo sam na Iličevića, međutim, puno je čekao i domaći su ga uspjeli blokirati. Zbog bakljade za rođendan Legije sudac Dumančić iz Prkovaca produžio je utakmicu za 7 minuta te je u 4. minuti dodatka Križanović plasirao udarac koji je bio lak plijen za Jukića. Novu dobru situaciju za 3 boda imali su gosti iz Čepina u 95. minuti kada je Grgić na ubačaj Žeravice šutirao preko gola. Mogla je Marsonia u posljednjoj minuti kazniti sve promašaje gostiju, ali je udarac Balentovića nakon gužve s gol crte blokirao Fusić koji je na taj način Čepinu donio veliki bod.

Iako nije bilo golova bila je to zanimljiva utakmica koja će se pamtiti na kraju po lijepoj sceni u kojoj su jedni i drugi igrači zajedno otišli pozdraviti svoje navijače koji su svih 90 minuta bodrili obje momčadi. Naime, gostujući Sioxi i domaća Legija bili su zajedno te među njima nije bilo nikakvih problema i to je poruka svim navijačkim skupinama u Hrvatskoj da se ipak može u lijepom ozračju svatko na svoj način bodriti svoju ekipu.